Οι Τούρκοι καταναλωτές στρέφονται στους χονδρεμπόρους για να αγοράζουν τα στοιχειώδη

Freepen.gr - Οι καταναλωτές της Τουρκίας στρέφονται ολοένα και περισσότερο στους χονδρεμπόρους σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την άνοδο των τιμών των τροφίμων, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα Dünya. σε άρθρο της Özge Yavuz.

Οι χονδρέμποροι, που εμπορεύονται προϊόντα έως και 35 τοις εκατό φθηνότερα από τους λιανοπωλητές και παραδοσιακά εξυπηρετούν σούπερ μάρκετ, εργοστάσια και εστιατόρια, έχουν δει μια αύξηση στις πωλήσεις σε μεμονωμένους καταναλωτές, ανέφερε το ρεπορτάζ.

«Τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε πελάτες από κατοικίες δίπλα στα (συνηθισμένα μας) καταστήματα και εργοστάσια», είπε στη Dünya ο Mustafa Karlı, πρόεδρος της Ένωσης Χονδρεμπόρων Τροφίμων της Κωνσταντινούπολης (İGTOD). «Ψωνίζουν μέχρι και 4.000-5.000 λίρες (277-347 δολάρια) κάθε φορά από φόβο για τον πληθωρισμό».

Ο χονδρέμπορος Nejdet Yaşar δήλωσε στην Karar ότι οι επιχειρήσεις τους καλωσόρισαν τους νέους πελάτες τους.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα σπίτια έγιναν επίσης ένας από τους πελάτες μας. Γιατί χρειαζόμαστε μετρητά. Όσο περισσότερο πουλάμε, τόσο καλύτερα είναι για εμάς», είπε ο Yaşar.

Οι Τούρκοι χονδρέμποροι προσφέρουν χαρτί υγείας 32 ρολών μιας δημοφιλής μάρκας για 80 λίρες (5,56 $), σε σύγκριση με 131 λίρες (9,10 $) στα σούπερ μάρκετ ενώ οι πάνες κοστίζουν 10 λίρες φθηνότερα ανά συσκευασία από ό,τι στα καταστήματα λιανικής, γράφει η Dünya.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail