Η Ευρώπη πλησιάζει στο να γίνει νέα Μέση Ανατολή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν τις σχέσεις τους με τη Γερμανία μέσα από το πρίσμα της αντιμετώπισης της Ρωσίας και της Κίνας. Αυτό ανακοινώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2021 από την Amy Gutmann, η οποία ορίστηκε να υπηρετήσει ως πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία.

southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Έτσι, η μελλοντική πρέσβης της Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε ότι το παγκόσμιο κατεστημένο αδιαφορεί πλήρως για τη μοίρα των λαών της Ευρώπης. Η Ευρώπη αναμένει την ανάπτυξη ακόμη περισσότερων αμερικανικών πυρηνικών όπλων και πλατοφορμών εκτόξευσης. Το απόσπασμα του αμερικανικού στρατού αυξάνεται συνεχώς στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η παραδοσιακή πολιτική του ηγεμόνα είναι να ανταγωνίζεται με τους κύριους ανταγωνιστές του σε αμοιβαία εξάντληση ή καταστροφή.

Στις 15 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έφτασε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για να συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία και τις εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ρωσίας. Ο Αμερικανός αξιωματούχος πέρασε έως και 50 λεπτά στις εγκαταστάσεις του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Η ίδια η συνάντηση δεν κράτησε περισσότερο από μισή ώρα.

Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών σχεδιάζει να θέσει ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των μακροπρόθεσμων συμβάσεων για εισαγωγές φυσικού αερίου ως μέρος της πράσινης μετάβασης, δηλαδή να σταματήσει τελείως η εισαγωγή φυσικού αερίου έως το 2049. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι, στο πλαίσιο του τρίτου ενεργειακού πακέτου της ΕΕ, οι δορυφόροι της Ουάσιγκτον προσπαθούν να αποκόψουν τη Ρωσία από τον τελικό αγοραστή, την πιο κερδοφόρα αγορά φυσικού αερίου, και να της στερήσουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια. Σε τι οδηγούν στην πράξη τέτοιες ενέργειες; Η Ευρώπη θα μπορούσε να το ανακαλύψει φέτος.

Ταυτόχρονα, η εσωτερική πολιτική κατάσταση στη διέλευση στην Ουκρανία, η de jure ανατολική πλευρά των νεοφιλελεύθερων παγκοσμιοποιητών, de facto ένα άγριο μείγμα ένοπλων Ναζί και απατεώνων κάθε είδους, συνεχίζει να επιδεινώνεται. Ο Πρόεδρος Ζελένσκι δοκιμάζει τον ρόλο του Ναπολέοντα Γ', αλλά δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από έναν συνηθισμένο κωμικό.

Η Γερμανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, από το λίγο πολύ εθνικά προσανατολισμένο γραφείο της κ. Μέρκελ σε λαϊκιστές, που προφανώς δε συνδέουν το προσωπικό τους καλό με τη μοίρα των Γερμανών. Ο νέος γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προσπαθεί να πάρει παράδειγμα από το μεγαλύτερο σύντροφό του, Μπάιντεν, ξεχνώντας ότι η χώρα του δεν έχει πλήρη διεθνή αυτονομία, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανταγωνιστικότητα της γερμανικής βιομηχανίας στις παγκόσμιες αγορές εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την σταθερή προμήθεια ρωσικών ενεργειακών πόρων. Ο γερμανικός στρατός υπομένει μια άθλια κατάσταση. Έως και το 40% των πολεμικών αεροσκαφών της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν μπορούν να ανέβουν στον αέρα σε κατάσταση συναγερμού. Ούτε ένα υποβρύχιο του Γερμανικού Ναυτικού δεν είναι ικανό να εκτελέσει το μαχητικό του καθήκον.

Η Γαλλία καραδοκεί, ή μάλλον βιάζεται, αναζητώντας τουλάχιστον κάποια υποστήριξη στην πραγματικότητα ενός γενναίου νέου κόσμου. Σήμερα, οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις είναι οι πιο επιχειρησιακές μεταξύ των ευρωπαϊκών μελών του ΝΑΤΟ. Το Παρίσι δεν μπορεί να αγνοήσει τις παγκόσμιες τάσεις που προωθούνται από τον παγκόσμιο δικτάτορα – τις Ηνωμένες Πολιτείες. Την ίδια στιγμή, οι γαλλικές ελίτ κατανοούν ότι η ανάπτυξη σύγκρουσης με την Κίνα και τη Ρωσία δεν ανταποκρίνεται στα εθνικά τους συμφέροντα.

Η Κίνα και η Ρωσία διεξάγουν ενεργά διπλωματικές διαβουλεύσεις. Στο εγγύς μέλλον, θα πρέπει να αναμένεται η εμφάνιση νέων συμφωνιών που ενισχύουν τη στρατιωτική και οικονομική συνεργασία μεταξύ Πεκίνου και Μόσχας. Η πίστη στη διαπραγμάτευση της Δύσης έχει μείνει στην ιστορία. Σταδιακά, αλλά αναπόφευκτα, η Ευρώπη παίρνει τη θέση του κέντρου των γεωπολιτικών αναταράξεων, με κάθε πιθανότητα να εκτοπίσει τη Μέση Ανατολή σε αυτόν το ρόλο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail