Ένα καθεστώς μαζικών δολοφονιών τολμά να κάνει διάλεξη στον κόσμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

REUTERS/Larry Downing
Η Ουάσιγκτον είναι ένα εγκληματικό καθεστώς, καθώς οι παράνομοι πόλεμοι και οι εσκεμμένες μαζικές δολοφονίες της το καταδεικνύουν πέρα ​​από κάθε αμφιβολία. 

strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Μια σημαντική έκθεση που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα αποκαλύπτει με εκτενείς λεπτομέρειες τη συγκλονιστική κλίμακα των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Μέση Ανατολή. Χιλιάδες θάνατοι αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, τεκμηριώνονται ως αποτέλεσμα αεροπορικών βομβαρδισμών που διεξάγονται από τον αμερικανικό στρατό.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η δημοσιευμένη έρευνα –αν και ογκώδης που περιλαμβάνει χιλιάδες σελίδες και έγγραφα– αντιπροσωπεύει μόνο ένα κλάσμα της πλήρους κλίμακας μαζικών δολοφονιών. Η έρευνα επικεντρώνεται στη Συρία και το Ιράκ για μια περίοδο τριών ετών από τα τέλη του 2014 έως τις αρχές του 2018. Λαμβάνοντας υπόψη πως οι αμερικανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν αυτές τις δύο χώρες μόνες για πάνω από μια δεκαετία και εξετάζοντας τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις ταυτόχρονα σε άλλα έθνη, μπορεί κανείς με ασφάλεια να υποθέσει ότι η πλήρης κλίμακα της δολοφονίας που διαπράχθηκε είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη.

Η έκθεση που είναι γνωστή ως Civilian Casualty Files ανατέθηκε από τους New York Times. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να συγκεντρωθούν και ταλαιπωρημένες νομικές διαμάχες για την απόκτηση μυστικών αρχείων του Πενταγώνου. Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης οι συγγραφείς που επισκέφτηκαν εκατοντάδες τοποθεσίες στη Συρία και το Ιράκ για να καταγράψουν μαρτυρίες. Μια καλή περίληψη παρέχεται εδώ .

Ξεχωριστά, έχει προηγουμένως εκτιμηθεί πως ο δεκαετής πόλεμος των ΗΠΑ στο Ιράκ από το 2003 και μετά προκάλεσε πάνω από ένα εκατομμύριο θανάτους. Αυτό που παρέχει αυτή η τελευταία έκθεση είναι πλήθος λεπτομερειών των αμέτρητων περιστατικών βίας από αεροπορικές επιδρομές και δολοφονίες με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Εποχές, ημερομηνίες, χωριά, χωριουδάκια, πόλεις, οικογένειες, μητέρες, πατέρες και παιδιά ονομάζονται στις φρικαλεότητες που έγιναν. Όμως, όπως σημειώθηκε, ενώ οι αναφερόμενες πληροφορίες είναι τεράστιες, εξακολουθούν να είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα της πλήρους έκτασης της μαζικής δολοφονίας.

Αυτό που είναι επίσης ανησυχητικά σαφές είναι η ψυχρή και βάρβαρη λογική των αρχηγών του Πενταγώνου και των ανώτερων στελεχών τόσο της κυβέρνησης Ομπάμα όσο και του Τραμπ. Ο εν ενεργεία πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος στις κυβερνήσεις Ομπάμα (2008-2016). Οι θάνατοι αμάχων θεωρήθηκαν αποδεκτοί ως «παράπλευρες ζημιές» κατά την επιδίωξη στρατιωτικών-πολιτικών στόχων. Ολόκληρες οικογένειες εξαφανίστηκαν εν γνώσει τους σε μια τυχαία και αόριστη προσπάθεια να σκοτωθούν ύποπτοι τρομοκράτες ή απλώς να επεκταθεί το κύρος της αυτοκρατορικής εξουσίας των ΗΠΑ.

Επιπλέον, το Πεντάγωνο και η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλυψαν την έκταση των ψυχοπαθητικών τους επιχειρήσεων. Κανένα μέλος του αμερικανικού στρατού ή της διοίκησης του Λευκού Οίκου δεν έχει ποτέ πειθαρχήσει –ακόμα και εσωτερικά– για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.

Ένα πιο πρόσφατο περιστατικό εκτός της δημοσιευμένης περιόδου μελέτης που αναφέρεται παραπάνω θα έπεφτε στο τυπικό καλούπι. Αυτός ήταν ο θάνατος μιας 10μελούς οικογένειας, μεταξύ των οποίων και παιδιά, στην Καμπούλ κατά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν στα τέλη Αυγούστου. Θυμηθείτε πώς το Πεντάγωνο ερεύνησε τον εαυτό του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κανείς δεν έφταιγε για αυτή τη σφαγή με drone. Αυτή η υπόθεση απέκτησε κάποια δημοσιότητα επειδή οι συνθήκες μιας ιστορικής υποχώρησης των ΗΠΑ ήταν στις ειδήσεις. Φανταστείτε τώρα πόσο εύκολο ήταν για το Πεντάγωνο να θάψει άλλες μαζικές δολοφονίες αμάχων που συνέβησαν σε απομακρυσμένες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.

Οι δημοσιευμένοι φάκελοι Πολεμικών Ατυχημάτων είναι ουσιαστικά στοιχεία για τη δίωξη πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών των ΗΠΑ για εγκλήματα πολέμου. Ρεαλιστικά, αυτό δε θα συμβεί στο άμεσο μέλλον, αλλά παρ' όλα αυτά, αποτελεί σημαντικό αρχείο για μελλοντικές διώξεις και την ιστορική καταγραφή.

Οι πληροφορίες είναι επίσης μια καταστροφική έκθεση της ηθικής χρεοκοπίας που διαπερνά την Ουάσιγκτον. Έτσι, ένα καθεστώς μαζικών δολοφονιών στην Ουάσιγκτον δεν έχει καμία εξουσία να κάνει διαλέξεις, όπως αλαζονικά υποθέτει ότι κάνει συνεχώς, στον υπόλοιπο κόσμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συγκάλεσε τη λεγόμενη «Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία» για προσκεκλημένους παγκόσμιους ηγέτες. Ο Μπάιντεν απέκλεισε τη Ρωσία και την Κίνα από τη διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη, καθώς και άλλα έθνη που θεωρούνται «αυταρχικά» ή «μη δημοκρατικά» από την Ουάσιγκτον.

Είναι πραγματικά απογοητευτικό το γεγονός πως η Ουάσιγκτον έχει τέτοια ύβρι ούσα ξεδιάντροπη. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διεξάγουν συστηματικά παράνομους πολέμους σε όλο τον πλανήτη που συνεπάγονται την καταστροφή εθνών και εκατομμυρίων αθώων ζωών. Και όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει το θράσος να μιλήσει σε όλο τον κόσμο τις υποτιθέμενες αρετές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της τήρησης του διεθνούς δικαίου.

Αυτή η τρομακτική διπροσωπία και αυταπάτη των Αμερικανών ηγετών είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Ρωσία και την Κίνα. Η Ουάσιγκτον κατηγορεί αμείλικτα τη Μόσχα και το Πεκίνο για υποτιθέμενες παραβιάσεις. Οι εντάσεις που υποκινούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την Ουκρανία και την Ταϊβάν ωθούν τον κόσμο στο χείλος του πολέμου.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε νόμο για την απαγόρευση των εισαγωγών από τη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας. Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για «γενοκτονία» κατά του μειονοτικού μουσουλμανικού πληθυσμού Ουιγούρων. Το Πεκίνο απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, επισημαίνοντας ότι ο πληθυσμός των Ουιγούρων έχει πράγματι αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Το Πεκίνο λέει πως λαμβάνει μέτρα ασφαλείας κατά των ριζοσπαστών Ουιγούρων που έχουν οπλιστεί ως μέρος του 20ετούς πολέμου των ΗΠΑ στο γειτονικό Αφγανιστάν. Σε κάθε περίπτωση, η Ουάσιγκτον δεν παρέχει αξιόπιστα στοιχεία για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τέτοιες διαλέξεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Κίνα χρησιμεύουν στην επιδείνωση των εντάσεων που επιδεινώνουν άλλα ζητήματα σχετικά με την Ταϊβάν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που η Ουάσιγκτον μποϊκοτάρει.

Η Ουάσιγκτον έχει μηδενικό ηθικό κύρος. Είναι ένα εγκληματικό καθεστώς, όπως αποδεικνύουν πέρα ​​από κάθε αμφιβολία οι παράνομοι πόλεμοι και οι εσκεμμένες μαζικές δολοφονίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα δυτικά μέσα ενημέρωσης παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλά αυτήν την εβδομάδα σχετικά με τους συγκλονιστικούς φακέλους εκτέλεσης αμάχων. Οι New York Times αξίζουν κάποια εύσημα για τη δημοσίευση των πληροφοριών που ελήφθησαν από εξωτερικούς συγγραφείς. Ωστόσο, η τερατώδης κλίμακα της εγκληματικότητας αντιμετωπίστηκε με εκπληκτική σχετική σιωπή. Αυτό δείχνει πώς τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα προπαγάνδας που δεν μπορεί να υπολογίσει ή να σχολιάσει πληροφορίες που δεν ταιριάζουν με την καθημερινή τους κάλυψη.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί η αδικία σε βάρος του φυλακισμένου πληροφοριοδότη Τζούλιαν Ασάνζ. Τα προγράμματα μαζικών δολοφονιών που αποκαλύφθηκαν από το Civilian Casualty Files δικαιώνουν προηγούμενες δημοσιεύσεις του Ασάνζ και των Wikileaks που αποκαλύπτουν τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ. Είναι αποτρόπαιο το γεγονός ότι ο Ασάνζ διώκεται και περιμένει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα μπορούσε να φυλακιστεί για το υπόλοιπο της ζωής του με κατασκευασμένες κατηγορίες για «χακάρισμα και κατασκοπεία».

Η εγκληματικότητα και η διπροσωπία των κυβερνήσεων των ΗΠΑ είναι κάτι που πρέπει να δει κανείς με έναν διεστραμμένο τρόπο. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ο κόσμος οδηγείται περαιτέρω σε επικίνδυνες εντάσεις και πιθανή αντιπαράθεση από ένα καθεστώς του οποίου το ιστορικό είναι τόσο άθλιο και υποκριτικό. Πώς επιτρέπεται μια τόσο χονδροειδής εξαπάτηση; Αυτό οφείλεται εν μέρει στη λειτουργία των ΜΜΕ τύπου Γκέμπελς που προσποιούνται ότι δημοσιεύουν ειδήσεις αντί για προπαγάνδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail