Μπήκε σε υπηρεσία «το μάτι και το αυτί της Τουρκίας στην ανοικτή θάλασσα»

TCG UFUK flying the Turkish Flag in the Sea of Marmara - Photo courtesy of Cem Devrim Yaylali
Freepen.gr - Η παράδοση του TCG UFUK (A-591), το οποίο προσδιορίζεται ως «πλοίο δοκιμών και εκπαίδευσης» από Τούρκους αξιωματούχους, ανακοινώθηκε από ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε από το Turk Loydu, ένα διεθνές ίδρυμα ταξινόμησης και αξιολόγησης συμμόρφωσης που παρέχει υπηρεσίες ταξινόμησης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για τα πλοία.

Η Τουρκία δεν πραγματοποίησε τελετή ανάθεσης για το TCG UFUK, αλλά η STM Defence, ο κύριος εργολάβος του πλοίου, ανακοίνωσε στο Σεμινάριο Ναυτικών Συστημάτων στην Άγκυρα πριν από δύο εβδομάδες ότι το TCG UFUK επρόκειτο να τεθεί σε υπηρεσία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Το TCG UFUK, το οποίο μπορεί να λειτουργεί σε δύσκολες κλιματολογικές και θαλάσσιες συνθήκες, έχει αυτονομία στην ανοιχτή θάλασσα για 45 ημέρες, σύμφωνα με το Turk Loydu που δημοσίευσε για το πλοίο στο λογαριασμό του στο Linkedin:

«Το UFUK, το οποίο είναι επίσης ικανό να εκτελεί λειτουργίες SIGINT και ELINT, κατασκευάστηκε σε 30 μπλοκ. Το πλοίο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κεραίες πανομοιότυπες με αυτές που χρησιμοποιεί το σύστημα ραντάρ ÇAFRAD (Ένα εξελιγμένο ραντάρ AESA υπό ανάπτυξη για το μελλοντικό αντιτορπιλικό αεράμυνας TF-2000), διαθέτει επίσης μια πλατφόρμα ελικοπτέρου ικανή να προσνηώνεται και να απονηώνεται ελικόπτερο 10 τόνων».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσδιόρισε το TCG UFUK ως «τα αυτιά και τα μάτια της Τουρκίας στη θάλασσα» κατά την τελετή καθέλκυσης του πλοίου που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2019 στην Κωνσταντινούπολη.

«Πιστεύω ότι η κορβέττα Ufuk θα καλύψει ένα σημαντικό κενό στο σημερινό περιβάλλον, το οποίο δίνει προτεραιότητα στην προληπτική νοημοσύνη, ιδιαίτερα στη νοημοσύνη σημάτων. Η κορβέττα Ufuk θα είναι το μάτι της Τουρκίας που βλέπει και το αυτί που ακούει στην ανοιχτή θάλασσα. Γιατί η δύσκολη γεωγραφία της χώρας μας δε χρειάζεται μόνο μια ισχυρή θέση στα οικονομικά, τη γεωργία, το εμπόριο και τη βιομηχανία, αλλά και στη νοημοσύνη».

* πληροφορίες navalnews.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail