Η Ρωσία προειδοποιεί ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα σήμαινε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ακριβώς όπως όταν η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, κατά τη διάρκεια της κουβανικής κρίσης του 1962, προειδοποίησε ότι οι σοβιετικοί πύραυλοι στην Κούβα θα σήμαιναν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η ρωσική κυβέρνηση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε, στις 20 Δεκεμβρίου 2021, πως εάν το γειτονικό της έθνος της Ουκρανίας γίνει μέλος του ΝΑΤΟ (που θα παρουσίαζε τον κίνδυνο των αμερικανικών πυραύλων σε απόσταση μόλις 7 λεπτών από τη Μόσχα) θα σήμαινε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Eric Zuesse - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο σοβιετικός κομμουνισμός είναι παρελθόν, η σοβιετική δικτατορία δεν υπάρχει, η σοβιετική απάντηση στο ΝΑΤΟ, το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, δεν υφίσταται αλλά η Αμερική και οι σύμμαχοί της συνέχισαν τον Ψυχρό Πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και, τώρα, επιτέλους (μετά από δεκαετίες επέκτασης του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας), η Μόσχα τους έριξε το γάντι, όπως η Αμερική στη Σοβιετική Ένωση και τους συμμάχους της, το 1962, σχετικά με την Κούβα.

Το ρωσικό RT News στις 20 Δεκεμβρίου έγραφε: «Η Ρωσία υπόσχεται στρατιωτική απάντηση σε οποιαδήποτε περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ». Φυσικά, οποιαδήποτε «στρατιωτική απάντηση» θα ήταν ενάντια στο ΝΑΤΟ - όλα αυτά - και πιθανώς μέσα σε λιγότερο από μια ώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι και στις δύο πλευρές αυτού του πυρηνικού πολέμου είτε θα ήταν νεκροί είτε καταδικασμένοι σύντομα να πεθάνουν - ακόμα και σε όλο τον κόσμο θα ήταν δισεκατομμύρια θάνατοι. 

Καμία στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής (και των «συμμάχων» ή των υποτελών εθνών της) δε θα μπορούσε να παραμείνει μη πυρηνική, γιατί όποια πλευρά θα έχανε οποιονδήποτε μη πυρηνικό πόλεμο θα απελευθέρωνε αμέσως όλο το πυρηνικό της απόθεμα εναντίον της άλλης και έτσι οι πυρηνικές ανταλλαγές θα γίνονταν μέρος οποιουδήποτε πολέμου ΗΠΑ εναντίον Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail