Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη ανεβαίνουν στον ουρανό σε όλη τη Συρία

Καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους, η κατάσταση στη Συρία που έχει καταρρεύσει από τον πόλεμο απέχει πολύ από το να είναι σταθερή.

Από τις 27 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκαν πολλές σοβαρές εξελίξεις και εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας και των στρατιωτικών στις βορειοδυτικές, βορειοανατολικές, κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.

southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Στη βορειοδυτική περιοχή, η οποία είναι γνωστή ως Greater Idlib, η Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και οι σύμμαχοί της κλιμακώνουν για άλλη μια φορά παραβιάζοντας τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που μεσολάβησε τόσο η Ρωσία όσο και η Τουρκία ένα χρόνο πριν.

Σε απάντηση στις παραβιάσεις της εκεχειρίας στις 25 Δεκεμβρίου, πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν μια σειρά επιδρομών σε θέσεις της HTS και των συμμάχων της κοντά στην πόλη Ma'arrat Misrin στην ανατολική ύπαιθρο του Idlib.

Στις 26 Δεκεμβρίου, ένα δεύτερο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών έπληξε θέσεις της HTS και των συμμάχων της στα περίχωρα της πόλης Darat Izza στη δυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Περισσότερες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές πιθανότατα θα πλήξουν την ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ, εφόσον η HTS και οι σύμμαχοί της συνεχίζουν να παραβιάζουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) θα μπορούσε επίσης να κλιμακώσει τις επιθέσεις του πυροβολικού σε θέσεις μαχητών στην περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στη βορειοανατολική περιοχή, η οποία είναι διχασμένη μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων, εξακολουθεί να είναι τεταμένη.

Στις 25 Δεκεμβρίου, ένα τουρκικό μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε ένα σπίτι που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης Kobane που ελέγχεται από τις SDF στη βορειοανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Από την επίθεση με drone σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις. Όλα τα θύματα ήταν μέλη της Επαναστατικής Νεολαίας του Κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Το PYD είναι το ηγετικό κόμμα στην πολιτική πτέρυγα των SDF, το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο.

Οι SDF πιθανότατα θα απαντήσουν στηνεπίθεση πολύ σύντομα.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) πραγματοποίησαν εναέρια άσκηση πάνω από τη βόρεια Συρία από το αεροδρόμιο al-Qamishli στις 25 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με συριακές και ρωσικές πηγές ειδήσεων, τουλάχιστον 20 ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν στην άσκηση.

Τα πολεμικά αεροσκάφη περιελάμβαναν τέσσερα μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34, έξι μαχητικά αεροσκάφη Su-35, έξι ελικόπτερα Mi-8 και τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52.

Στην άσκηση συμμετείχε και αεροσκάφος A-50 AEW&C [έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου]. Αυτή ήταν η πρώτη γνωστή ανάπτυξη ρωσικού αεροσκάφους AEW&C στο αεροδρόμιο al-Qamishli.

Η ρωσική εναέρια άσκηση διεξήχθη πιθανότατα για να αποτρέψει την Τουρκία, η οποία ενδέχεται να σχεδιάζει νέα επίθεση κατά των SDF, καθώς και για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Στην κεντρική περιοχή, οι VKS συνεχίζουν να ασκούν πίεση στους πυρήνες του ISIS που διεξάγουν επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Στις 25 Δεκεμβρίου, μια σειρά ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στόχευσε κρησφύγετα της τρομοκρατικής ομάδας κοντά στην πόλη al-Sukhnah στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν για την υποστήριξη του SAA και των συμμάχων του, οι οποίοι διεξάγουν επί του παρόντος μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση χτενίσματος στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στη νότια περιοχή συνεχίζει να επιδεινώνεται, ειδικά στη Daraa όπου συνεχίζονται οι δολοφονίες.

Στις 26 Δεκεμβρίου, ο Alaa Mahamoud al-Labad, φερόμενος ως χειριστής της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών της Συρίας, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από άγνωστους επιτιθέμενους στην πόλη al-Sanamayn στη βόρεια ύπαιθρο της Daraa.

Την ίδια μέρα, ο Iyad Bakr, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Daraa, πέθανε αφού υπέστη πολλά τραύματα σε βομβιστική επίθεση που είχε στόχο το σπίτι του στην πόλη Muzayrib στη δυτική ύπαιθρο της Daraa.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να ασφαλίσουν και να σταθεροποιήσουν την Νταράα.

Ωστόσο, προφανώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να δούμε βελτίωση της κατάστασης εκεί.

Γενικά, φαίνεται ότι η Συρία πρόκειται να εισέλθει σε μια νέα χρονιά βίας.


Η κατάσταση του στρατού και της ασφάλειας στη χώρα δεν βελτιώθηκε πολύ τον περασμένο χρόνο.

Εν τω μεταξύ, η πολιτική διαδικασία φαίνεται να έχει κολλήσει χωρίς καμία απολύτως πρόοδο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail