Ο Αυστριακός καγκελάριος Σάλλενμπεργκ παραιτείται στο δίμηνο (πρώτα εξετέλεσε την αποστολή του)

RΕUΤΕRS / Lisi Νiesner
Freepen.gr - Ο Alexander Schallenberg ανακοίνωσε ότι παραιτείται από καγκελάριος της Αυστρίας, μόλις δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Είπε ότι θα παραμείνει στη θέση μέχρι το κόμμα του να συμφωνήσει για έναν νέο ηγέτη μετά την αποχώρηση του Sebastian Kurz.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο προκάτοχος του Schallenberg και ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Kurz δήλωσε ότι εγκαταλείπει την πολιτική και θα παραιτηθεί επίσημα από την προεδρία του κόμματος την Παρασκευή.

Σε μια δήλωση την Πέμπτη, ο Schallenberg είπε ότι πιστεύει πως «και οι δύο θέσεις – αρχηγός της κυβέρνησης και αρχηγός του αυστριακού κόμματος με τις περισσότερες ψήφους – θα πρέπει σύντομα να τις κατέχει ξανά το ίδιο πρόσωπο».

«Ως εκ τούτου, διαθέτω τη θέση μου ως καγκελάριος μόλις διαμορφωθεί η σχετική πορεία εντός του κόμματος», πρόσθεσε.

Ο Schallenberg είχε ανέβει στην καγκελαρία μετά την αποχώρηση του Kurz εν μέσω καταγγελιών για διαφθορά τον Οκτώβριο. Πολλοί περίμεναν ότι ο τελευταίος θα επέστρεφε, αλλά ανακοίνωσε την πλήρη αποχώρησή του από την πολιτική την Πέμπτη, επιμένοντας ότι η κίνηση δεν ήταν παραδοχή ενοχής, αλλά μάλλον προσωπική απόφαση.

Σε απλά λόγια ο Schallenberg ήρθε, ψήφισε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών με τις εξοντωτικές ποινές και φεύγει. Εξετέλεσε την αποστολή του;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail