Την υπογραφή, την ψήφο και το τηλεκοντρόλ σου να ξέρεις που τα βάζεις κάθε φορά

renateko / pixabay
Αν σου αρέσει να περπατάς και να κόβεις βόλτες πάνω στα σκουπίδια, και να γεύεσαι τις μυρωδιές τους, δε θα γίνουν τα σκουπίδια καλλίτερα, εσύ θα βρωμίσεις και θα γίνεις ένα με αυτά! Κατά τον ίδιο τρόπο αν σου αρέσει να βλέπεις τα τηλεοπτικά σκουπίδια, δε θα βελτιωθούν αυτά επειδή εσύ τους δίνεις πιο πολύ θεαματικότητα και έτσι πιο πολύ χρήμα… 

Αν δεν έχεις τι να κουβεντιάσεις την άλλη μέρα, παρά μόνο τι είπε ο τάδε και τι έκανε ο δείνα στο γυαλί, συμμετέχεις ενεργά στην τηλεοπτική χωματερή, τη δυναμώνεις και δίνεις ιδέες και σε άλλους να παράγουν παρόμοια σκουπιδαριά που θα μολύνουν περαιτέρω τον τηλεοπτικό αέρα που όλοι μοιραζόμαστε.

Βεβαίως και η τηλεόραση είναι μια παρέα και μια διασκέδαση! Φυσικά και όλοι τη χρησιμοποιούμε.  Αλλά έχει ένα πολύ ισχυρό και έξυπνο όπλο που λέγεται τηλεκοντρόλ! Υπάρχουν και ταινίες και ντοκιμαντέρ με αξιόλογο περιεχόμενο, κυρίως από τα κρατικά κανάλια.

Καλά ειδήσεις μην περιμένετε από πουθενά. Μπορεί η Βόρεια Κορέα να είναι μια όμορφη χώρα, αλλά δεν πας να ενημερωθείς από τα τηλεοπτικά κανάλια της. Τώρα αν βρίσκεσαι ακόμα στην εποχή που έλεγαν «είναι πολύ σίγουρο και έγκυρο το είπε και η τηλεόραση», το έχεις χάσει το παιχνίδι. Τα ίδια σκουπίδια θα βλέπεις και κατ' επέκταση και τους ίδιους πολιτικά άχρηστους θα συνεχίσεις να ανεβάζεις στην εξουσία για να συνεχίζουν και αυτοί με τη σειρά τους να σε αποχαυνώνουν και να σε ξεζουμίζουν.

Δεν είναι η τηλεόραση που φταίει τελικά! Είναι αυτό που διαλέγεις εσύ από αυτήν. Και βιβλία να διαβάζεις αν επιλέξεις τα κατακάθια, πάλι λερωμένος θα βγεις… Την υπογραφή σου, την ψήφο σου και το τηλεκοντρόλ σου να ξέρεις που τα βάζεις κάθε φορά.

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail