Η δημοκρατία της υποχρεωτικότητας

LAWJR / pixabay
Στις εθνικές εκλογές του 2019 το κυβερνών κόμμα της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ που ψήφισαν τους δύο μέχρι σήμερα νόμους για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και αθροίζουν 180 βουλευτές, απέσπασαν περί τις 2.710.000 ψήφους (2.251.000 και 457.000 αντίστοιχα) σε σύνολο 5.769.000 συμμετεχόντων στις εκλογές. Δηλαδή το 47% των συμμετεχόντων. Το δε σύνολο των εγγεγραμμένων Ελλήνων με δικαίωμα ψήφου ήταν 9.984.000. Βέβαια, πώς γίνεται σε μία χώρα των 10 εκατ. κατοίκων, να υφίστανται 9,9 εκατ. ψηφοφόροι είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και σίγουρα χρήζει έρευνας.

Αν εξετάσουμε το θέμα πραγματιστικά τότε θα διαπιστώσουμε πως η παρούσα κυβέρνηση αντιπροσωπεύει μόλις το 28% των Ελλήνων με δικαίωμα ψήφου, ενώ μαζί με το ΚΙΝΑΛ φτάνουν το 34%, καθώς το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού της Ελλάδας, άρα με δικαίωμα ψήφου, ανέρχεται περίπου στα 8 εκατομμύρια. Ποσοστά που θα έπρεπε να αποτυπώνονται στις εκάστοτε δημοσκοπήσεις, καθώς παίρνουν δείγμα από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου και όχι από τους συμμετέχοντες στις εκλογές.

Το δε σύνολο των 300 βουλευτικών εδρών των κομμάτων της βουλής αντιπροσωπεύει μόλις το 66% του πληθυσμού με δικαίωμα ψήφου, καθώς τα έξι κόμματα συγκέντρωσαν 5.253.000 ψήφους. Αυτή είναι η υποτιθέμενη σύγχρονη, φιλελεύθερη, αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Ας δούμε τώρα την περίφημη ανεξαρτησία των εξουσιών.

Η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή η εκάστοτε κυβέρνηση, είναι όντως ανεξάρτητη. Όλες της οι αρμοδιότητες είναι συγκεντρωμένες στα χέρια ενός. Του πρωθυπουργού-κομματάρχη.

Η νομοθετική, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της εκτελεστικής, δηλαδή πάλι του πρωθυπουργού. Ο οποίος περνάει ότι θέλει από τη βουλή, όχι μόνο εξαιτίας της πλειοψηφίας των βουλευτών που διαθέτει, αλλά κυρίως γιατί έχει φροντίσει εκ των προτέρων να ελέγξει ποιοι θα πολιτευτούν, άρα και ποιοι θα εκλεγούν βουλευτές.

Η εντύπωση ότι με την ψήφο μας επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας στο κοινοβούλιο, αποτελεί όχι μόνο μία ψευδαίσθηση αλλά και μία καλοστημένη πλάνη, αφού επιλέγουμε μεταξύ εκείνων που διάλεξε ο κομματάρχης. Έχουμε μία βελτιωμένη έκδοση της πρώην Ένωσης Σοσιαλιστικών Σοβιετικών «Δημοκρατιών», όπου ως υποψήφιοι βουλευτές μετείχαν μόνο όσοι εγκρίνονταν από το μοναδικό βέβαια εκεί κόμμα, το Κομμουνιστικό. «Πιστό σκυλί ο Αυγουστής», όπως έλεγε και ο κόντε Ντημάρας.

Όσο για τη βουλευτική πλειοψηφία, την προσφέρει απλόχερα το εκλογικό σύστημα της λεγόμενης ενισχυμένης αναλογικής. Γιατί, υπάρχει και η απλή αναλογική. Σαν να λέμε, ολίγον έγκυος και πολύ έγκυος. Φυσικά, επιλέγεται η ενισχυμένη. Την απλή θα παίρνανε; Με την οποία όπως διαπιστώσαμε, σχηματίζονται κυβερνήσεις εκλογικής μειοψηφίας, που πλασάρονται ως πλειοψηφίας.

Πάμε στη δικαστική εξουσία.

Η ηγεσία των ανωτάτων δικαστικών οργάνων της πατρίδας μας, διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Δηλαδή, τον μονάρχη-πρωθυπουργό. Αν αυτό, το αντιλαμβάνεται κανείς ως ανεξαρτησία, τότε καλό θα ήταν να επισκεφθεί το γρηγορότερο έναν ψυχίατρο.

«Εκλεγμένη Μοναρχία» και κατ’ όνομα αντιπροσωπευτική δημοκρατία χαρακτήρισε το σημερινό πολιτικό καθεστώς, ο πρώην πρύτανης και καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γεώργιος Κοντογιώργης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον 9,84 στις 26 Νοεμβρίου.

Η ύπαρξη δημοκρατίας σε μία χώρα δεν κατοχυρώνεται από ένα στους τύπους δημοκρατικό πολίτευμα. Ο τίτλος «δημοκρατία» δεν αποκλείει την ύπαρξη αυταρχισμού. Και εμείς εκπαιδευτήκαμε να νομίζουμε πως έχουμε δημοκρατία διαβάζοντας τον τίτλο του πολιτεύματος.

Τον Φεβρουάριο του 1933 στη Γερμανία εκδόθηκε αναγκαστικό διάταγμα βάσει του άρθρου 48 του Συντάγματος, το οποίο εξουσιοδότησε τον τότε καγκελάριο Αδόλφο Χίτλερ, διορισμένο από το κόμμα νικητή των εκλογών NSDAP, να καταργήσει τα κυριότερα πολιτικά δικαιώματα των Γερμανών και να αρχίσουν διωγμοί και συλλήψεις κομμουνιστών και αριστερών. Η αφορμή δόθηκε από την πυρπόληση του κοινοβουλίου, που αργότερα αποδείχτηκε ότι έγινε με εντολή του ίδιου του Χίτλερ, αλλά ως δράστης είχε συλληφθεί ένας κομμουνιστής.

Ο δρόμος προς τη δικτατορία, το φασισμό και το ναζισμό είχε ανοίξει με επίκληση του δημοκρατικού Συντάγματος της χώρας.

Αγαπητοί μου, κατ’ επίφαση (συμ)πολίτες.

Τον Ιούλιο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μας, επικαλέστηκε το άρθρο 25, παράγραφο 4 του Συντάγματος για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς, μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπονοώντας, αλλά μόνο υπονοώντας, γιατί έτσι μπορεί να το αρνηθεί αν και όταν χρειαστεί, πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί αποτελούν απειλή για τους νοσηλευόμενους. Κάτι που αποδείχτηκε πλάνη, καθώς και οι εμβολιασμένοι νοσούν, πεθαίνουν και μεταδίδουν τον κορωνοϊό. Ενώ το μπάχαλο στο δημόσιο σύστημα υγείας προϋπήρχε, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, απλά τώρα επιδεινώθηκε, η μειοψηφικά εκλεγμένη μοναρχία κυνηγάει εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο.

Όπως έγραψε ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χρήστος Γιανναράς σε άρθρο του στην Καθημερινή την 12η Δεκεμβρίου 2021 με τίτλο «Φασίστες και αντιφασίστες»:

«…Ο παλιός φασισμός, ακόμα και μέσα από τον πομπώδη εκφυλισμό του, ξεχώριζε, ενώ ο νέος φασισμός δεν ξεχωρίζει πια, δεν είναι ανθρωπιστικά πομπώδης, είναι αμερικανικά πραγματιστικός. Σκοπός του είναι η βάναυσα ολοκληρωτική αναδιοργάνωση και βίαιη προσαρμογή του κόσμου στο κυρίαρχο μοντέλο…»

Όπως επίσης:

«…Δεν είμαστε πλέον πολίτες, αλλά ικανοποιημένοι χρήστες. Αμαχητί παραδοθήκαμε στην αντικατάσταση της ζωής από τη σκηνοθεσία της. Η απανθρωπιά της εικονικότητας έχει εξορίσει την εικόνα, κι ένας τεχνοκρατικός έλεγχος μάς υποβάλλει να θεωρούμε τους χαλκάδες μας σαν σύμβολα και συμβόλαια ελευθερίας!…»

Το 2013, ο διαχειριστής συστημάτων Edward Joseph Snowden παρέδωσε στον τύπο απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τους χαλκάδες μας. Τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές κυβερνήσεις με τη συνεργασία εταιριών τηλεπικοινωνιών και διαδικτυακών εφαρμογών, καθώς και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Στον «αρνητή» Snowden έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Όπως είχε τότε δηλώσει: «Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουν και λένε καταγράφονται. Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό.» Ποιος είναι ο σκοπός της παρακολούθησης; Ο έλεγχος και η χειραγώγηση των ανθρώπων. Αυτά προ οκτώ ετών με την τότε τεχνολογία.

Πλέον έχουμε mRNA, 5G και προσεχώς 6G και τεχνητή νοημοσύνη. Δεν καταγράφονται μόνο τα λεγόμενά μας, αλλά και οι κινήσεις μας, ενώ η ελευθερία μας εξαρτάται από το αν είμαστε σωστοί χρήστες της επόμενης εμβολιαστικής δόσης για έναν ιό με διάμεση ηλικία θανόντων τα 78 έτη. Επιπλέον, μάθαμε να σαρωνόμαστε όπως κάθε προϊόν, σα να πρόκειται να καταναλωθούμε. Από ποιον, άραγε;

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως το βιβλιάριο υγείας άρα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μαζί με την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, θα μπουν σε μία ψηφιακή εφαρμογή που θα την έχουμε στον «έξυπνο» χαφιέ, το κινητό μας. Η εφαρμογή λέγεται «wallet» που στα ελληνικά σημαίνει πορτοφόλι. Δηλαδή, οσονούπω καλώς το και το ψηφιακό νόμισμα. Θυμίζω: http://www.freepen.gr/2021/08/blog-post_64.html.

Το Σεπτέμβριο του 2019, ο Snowden είχε δηλώσει: «Μια κάμερα παρακολούθησης εξοπλισμένη με τεχνολογία AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) δεν θα είναι απλά μια συσκευή καταγραφής, αλλά ένα πλήρως εξοπλισμένο και αυτοματοποιημένο αστυνομικό όργανο».

Πόσο απίθανο ακούγεται το σενάριο, ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να κλειδώνει το wallet ενός «αρνητή», δηλαδή εκείνου που θα διαφωνεί με τις επιταγές του εκλεγμένου ή ανακηρυγμένου μονάρχη σε κρατικό ή παγκόσμιο επίπεδο. Που σημαίνει ότι δε θα μπορεί να πάει πουθενά, μα ούτε και να αγοράσει κάτι. Άλλωστε, έχουμε ήδη εκπαιδευτεί να δεχόμαστε και μάλιστα ως δίκαιους, μία σειρά πρωτόγνωρων αποκλεισμών συνανθρώπων μας.

Πλέον, εκπαιδευόμαστε για το πέρασμα από τη «δημοκρατία» της ψευδούς πλειοψηφίας, στη «δημοκρατία» της υποχρεωτικότητας. Προπονούμαστε για μία κοινωνία στην οποία θα απομείνουν δύο τύποι ανθρώπων.


Ο «αρνητής» και ο «Αυγουστής».


ὅτι εἶπαν οἱ ἐχθροί μου ἐμοὶ καὶ οἱ φυλάσσοντες τὴν ψυχήν μου ἐβουλεύσαντο ἐπὶ τὸ αὐτό

λέγοντες· ὁ Θεὸς ἐγκατέλιπεν αὐτόν· καταδιώξατε καὶ καταλάβετε αὐτόν, ὅτι οὐκ ἔστιν ὁ ῥυόμενος.


Οι εχθροί μου, που καιροφυλακτούν να αφαιρέσουν τη ζωή μου, συσκέφθηκαν μεταξύ των

και είπαν· Ο Θεός τον εγκατέλειψε. Καταδιώξτε και συλλάβετέ τον, διότι δεν υπάρχει κανείς να τον γλυτώσει.

Ψαλμός 70, 10-11


Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 17 Δεκεμβρίου 2021

www.eksadaktylos.gr




Πηγές:

https://ekloges.ypes.gr/current/v/home/parties/

https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1637762/kodogiorgis-apo-tin-eklegmeni-monarhia-sti-summetohiki-dimokratia-ton-politon/

https://curia.gr/aksiokratia-sti-dikaiosini-i-epetirida-kai-oi-diorismoi-anotaton-dikaston-ston-areio-pago-kai-to-ste/

https://www.kathimerini.gr/opinion/561625807/fasistes-kai-antifasistes/

https://www.kathimerini.gr/politics/561443344/mitsotakis-apantise-me-to-arthro-25-toy-syntagmatos-gia-ton-ypochreotiko-emvoliasmo/

https://www.kathimerini.gr/politics/561608839/nea-metra-mitsotakis-ypochreotikos-emvoliasmos-stoys-ano-ton-60-ena-dorean-self-test-enopsei-ton-giorton/

https://www.capital.gr/epikairotita/3599725/k-pierrakakis-erxetai-tautotita-sta-kinita-tilefona

https://techblog.gr/internet/to-6g-tha-prosferei-exopragmatikes-tachytites-poy-tha-aggizoyn-to-1tb-s/

https://www.protothema.gr/16-hronia-thema/article/1107560/to-6g-einai-koda/

https://www.youtube.com/watch?v=5o6TPTQ2B-M

https://www.lifo.gr/now/world/entoyarnt-snooynten-oi-nees-kameres-tehnitis-noimosynis-den-einai-apla-syskeyes

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%BD%CF%84_%CE%A3%CE%BD%CF%8C%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BD

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail