Η Τουρκία προσποιείται ξανά ότι θέλει να συμφιλιωθεί με το Ισραήλ - αναλυτής

Freepen.gr - Η Τουρκία προσποιείται ξανά ότι θέλει να συμφιλιωθεί με το Ισραήλ, αλλά η αφήγηση της Άγκυρας για τη διόρθωση των σχέσεων βασίζεται κυρίως σε αόριστη ρητορική, είπε ο αναλυτής Σεθ Φράντζμαν.

«Το πρόβλημα με την αφήγηση είναι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Άγκυρα θέλει καλύτερες σχέσεις ή είναι διατεθειμένη να κάνει οτιδήποτε από το οποίο ωφελείται το Ισραήλ», έγραψε ο Φράντζμαν στην Jerusalem Post την Κυριακή.

Οι αναφορές των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες που δείχνουν ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ ενδέχεται να βελτιωθούν βασίζονται κυρίως σε ασαφή σχόλια της τουρκικής κυβέρνησης και σε έναν περιοδικό κύκλο ιστοριών για τη συμφιλίωση των δύο χωρών, σημειώνει Φράντζμαν.

«Αυτός ο ετήσιος κύκλος συχνά τείνει να είναι καπνός και καθρέφτες, συνήθως εξαπλώνεται από μια καμπάνια ψιθυριστών που κινητοποιείται από την Τουρκία που έχει σχεδιαστεί για να απομονώσει και να υπονομεύσει το Ισραήλ, με το πρόσχημα να κάνει το Ισραήλ να σαμποτάρει τις συνεργασίες του ή να εκλιπαρεί την Τουρκία για νέα φιλία», έγραψε.

Η αφήγηση των τουρκικών μέσων ενημέρωσης για τη συμφιλίωση δημιουργήθηκε γενικά κάθε φορά που η Τουρκία ένιωθε ότι το Ισραήλ βρισκόταν στα πρόθυρα της διπλωματικής επιτυχίας, σύμφωνα με τον Φράντζμαν.

«Ωστόσο, το ερώτημα είναι πάντα αν η Άγκυρα επιστρατεύει αυτές τις ιδέες κάθε έξι μήνες για να πάρει κάτι ενώ σπάνια δίνει κάτι σε αντάλλαγμα», είπε.

Όπως πάντα, η Τουρκία θέλει το Ισραήλ να είναι αυτό που κάνει τα πάντα και να εκλιπαρεί την Τουρκία για καλύτερους δεσμούς, τονίζει ο Φράντζμαν.

«Θέλει το Ισραήλ πιο απομονωμένο και να βλάψει τους δεσμούς του με την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλους», αναφέρει.

«Φαίνεται ότι δεδομένου πως τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία συνδέονται ή διοικούνται από το κυβερνών κόμμα, εάν δημοσιεύουν σοβαρά θετικά άρθρα για το Ισραήλ, δε θα τροφοδοτούν απλώς τους μύθους των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης για τη «συμφιλίωση», γράφει ο Φράντζμαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail