«Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της Ρωσίας ξεπερνούν τα τουρκικά Bayraktar»

φωτο defenceturkey.com/en/content/first-batch-of-tggc-s-bayraktar-tb2-s-block-2-uavs-delivered-3148
Freepen.gr - Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που αναπτύχθηκαν στη Ρωσία ξεπερνούν τα μαχητικά drones Bayraktar της Τουρκίας, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ σε συνέντευξή του στο RBC, γράφει το ΤΑΣΣ.

«Τα ρωσικά ανεπτυγμένα drones δεν έχουν απλώς τις ίδιες τεχνικές δυνατότητες με τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που αναφέρατε, αλλά τα ξεπερνούν», είπε, όταν ρωτήθηκε εάν τα ρωσικά drones ήταν ικανά να ανταγωνιστούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar.

Σύμφωνα με τον Μπορίσοφ, υπάρχει κάποια ζήτηση για τέτοιου είδους εξοπλισμό. "Σίγουρα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε έναν ρόλο στην αγορά. Δυστυχώς, μας πήρε πολύ χρόνο για να μπούμε σε αυτήν. Ιστορικά, η αγορά κυριαρχούνταν από Ισραηλινούς, Αμερικανούς και Κινέζους παραγωγούς που ήταν αρκετά ενεργοί τα τελευταία έξι χρόνια, σε ένα πολύ έντονο και μάλιστα επιθετικό τρόπο. Ωστόσο, η Ρωσία έχει ακόμη μια ευκαιρία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Μια πρόσφατη έκθεση στο Ντουμπάι, όπου παρουσιάσαμε τα drones μας, θα μας ανοίξει την πρόσβαση σε μια άλλη θέση της αγοράς και η Ρωσία θα μπορέσει να ενταχθεί στις χώρες που εξάγουν αυτού του είδους τα όπλα», τόνισε ο Μπορίσοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail