Χαμός στην Κωνσταντινούπολη - Χτυπάνε τον Ιμάμογλου ερευνώντας 557 υπαλλήλους για...τρομοκρατία!

Freepen.gr - Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κάλεσε τη Δευτέρα τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας να παραιτηθεί μετά την έρευνα που ξεκίνησε το υπουργείο εναντίον δημοτικών υπαλλήλων για φερόμενους δεσμούς με την τρομοκρατία, ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι 557 δημοτικοί υπάλληλοι που προσέλαβε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu είχαν διασυνδέσεις με «τρομοκρατικές ομάδες», συμπεριλαμβανομένου του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, (PKK), του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος, (MLKP) και της Επαναστατικής Λαϊκής Απελευθέρωσης Party/Front (DHKP/C).

«Έχει ξεκινήσει ειδική έρευνα από το υπουργείο μας, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές του θέματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu, ο οποίος μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Άγκυρα μαζί με άλλους 11 δημάρχους του CHP, είπε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για ένα ίδρυμα που έχει περισσότερους από 86.000 υπαλλήλους, προσθέτοντας πως αν τρομοκράτες μπορούν να περπατούν ελεύθερος και να βρουν δουλειά σε δημόσιους οργανισμούς, ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu θα πρέπει να παραιτηθεί λόγω της αποτυχίας του να αναλάβει δράση.

«Εάν εντοπίσετε κάποιον [που είναι τρομοκράτης], ενημερώστε μας και μπορούμε να κάνουμε ό,τι πρέπει να γίνει», είπε ο İmamoğlu.

Την Κυριακή, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είπε ότι όσοι επιτίθενται στον δήμο του θα δουν μόνο μεγαλύτερη ενότητα στην Κωνσταντινούπολη, προσθέτοντας ότι ο δήμος και οι εργαζόμενοί του θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στα δικαστήρια.

Ο υπουργός Σοϊλού, ωστόσο, επέμεινε ότι η έρευνα δεν ήταν πολιτική.

«Δεν έχουμε καμία δουλειά με τον δήμο κανενός, αλλά έχουμε δουλειά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και γι' αυτό πρέπει να κρατήσουμε την Τουρκία σε εγρήγορση», είπε ο Σοϊλού τη Δευτέρα.

Το υπουργείο υποστήριξε επίσης ότι κάποιοι φέρεται να είχαν δεσμούς με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν με έδρα τις ΗΠΑ και το κίνημα που εμπνεύστηκε από αυτόν. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί το κίνημα Γκιουλέν ως τον εγκέφαλο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος το 2016 και για τρομοκρατία. Το κίνημα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος ή οποιαδήποτε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με έρευνα της Metropoll που διεξήχθη το Δεκέμβριο, ο Ερντογάν και ο Ιμαμόγλου θα λάμβαναν το 36,6 τοις εκατό και το 48,7 τοις εκατό των ψήφων, αντίστοιχα, εάν διεξάγονταν προεδρικές εκλογές σήμερα.

* πληροφορίες από turkishminute.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail