Νέα δημοσκόπηση κόλαφος για τον Ερντογάν - Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης μπροστά με 42,2% έναντι 39,1%

Freepen.gr - Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η δημόσια υποστήριξη για μια συμμαχία κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει ξεπεράσει τη στήριξη μιας συμμαχίας υπό την ηγεσία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, ανέφερε την Τρίτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24.

Η Συμμαχία Εθνών, που αποτελείται από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Καλό Κόμμα (İYİ), θα εξασφαλίσει το 42,2% των ψήφων έναντι 39,1% για τη Δημόσια Συμμαχία του AKP και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), σύμφωνα με σε ένα tweet από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Area Research.

Στην έρευνα Area, με τίτλο «Έρευνα για την πολιτική ατζέντα της Τουρκίας: Νοέμβριος», που διεξήχθη σε συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο με 1.514 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω μεταξύ 26 και 30 Νοεμβρίου, οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν: «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν βουλευτικές εκλογές θα γίνονταν σήμερα;».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι κορυφαίοι διεκδικητές, το AKP και το CHP, συγκέντρωσαν το 30 τοις εκατό και το 28,2 τοις εκατό, αντίστοιχα, ενώ το Κόμμα İYİ έλαβε το 14 τοις εκατό των ψήφων.

Ο εταίρος του AKP, το MHP, έλαβε το 9,1 τοις εκατό των ψήφων, ενώ η ψήφος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) ανήλθε στο 10 τοις εκατό. Τέλος το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) του Αλί Μπαμπατζάν συγκέντρωσε το 4,4 τοις εκατό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail