Το πρώτο πλοίο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης αποπλέει μετά από 4 δεκαετίες

Freepen.gr - Επιβατηγό πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Misrata της Λιβύης προς την επαρχία της Σμύρνης στις ακτές του Αιγαίου για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια την Τετάρτη.

Η Λιβύη δεν εξυπηρετείται από διεθνή πορθμεία εδώ και 25 χρόνια.

Οι ταξιδιωτικές διαδρομές προς και εντός της χώρας διαταράχθηκαν σοβαρά από την εξέγερση του 2011 που ανέτρεψε τον Καντάφι και τα χρόνια αναταραχής που ακολούθησαν.

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Καντάφι, από το 1969, η χώρα τελούσε υπό κυρώσεις και σε μεγάλο βαθμό ήταν κλειστή για τους τουρίστες.

Τη νέα δρομολογιακή γραμμή εξυπηρετεί η λιβυκή εταιρεία Kevalay. Θα χρειαστούν 48 ώρες και το πλοίο πρόκειται να επιστρέψει στις 7 Δεκεμβρίου.

«Έχουμε συμφωνίες για την έναρξη κι άλλων γραμμών, μεταξύ άλλων με την Αίγυπτο και την Τυνησία», δήλωσε ο Taha Hadid, αξιωματούχος στο λιμάνι της Misrata, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Λιβύης.

Η Μισράτα, περίπου 200 χιλιόμετρα (125 μίλια) ανατολικά της Τρίπολης, φιλοξενεί πολλές τουρκικές επιχειρήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail