Η Δανία θα νοικιάσει 300 κελιά φυλακών στο Κοσσυφοπέδιο

Δανοί αξιωματούχοι παρατηρούν τις συνθήκες φυλακής του Κοσσυφοπεδίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης τον Οκτώβριο του 2020. Φωτογραφία: Σωφρονιστική Υπηρεσία Κοσσυφοπεδίου
Freepen.gr - Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Κοσσυφοπεδίου επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι τη Δευτέρα θα υπογραφεί συμφωνία με τη Δανία για την ενοικίαση περίπου 300 κελιών φυλακών στο Κοσσυφοπέδιο.

Το υπουργείο ανέφερε πως το Κοσσυφοπέδιο προσφέρθηκε να απελευθερώσει 300 κελιά για κρατούμενους που εκτίουν ποινές φυλάκισης στη Δανία. «Οι κατάδικοι που θα μεταφερθούν στο Κοσσυφοπέδιο δε θα είναι υψηλού κινδύνου», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η συμφωνία θα διαρκέσει 10 χρόνια και το Κοσσυφοπέδιο θα κερδίσει 210 εκατομμύρια ευρώ, «τα οποία θα διατεθούν για επενδύσεις κεφαλαίου, ειδικά για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», ανέφερε το υπουργείο.

"Τα όργανα δικαιοσύνης και η σωφρονιστική υπηρεσία θα επωφεληθούν από αυτήν την αποζημίωση", ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας πως θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας και της υποδομής της Σωφρονιστικής Υπηρεσίας του Κοσσυφοπεδίου.

Η Δανία ανακοίνωσε ότι η δική της σωφρονιστική υπηρεσία έχει έλλειψη έως και 1.000 θέσεων και η μεταφορά κρατουμένων σε άλλη χώρα ήταν μία από τις επιλογές που εξετάστηκαν.

«Πρέπει να εργαστούμε για να νοικιάσουμε χώρους φυλακών στο Κοσσυφοπέδιο για την απέλαση καταδίκων σε τρίτες χώρες», δήλωσε την Τετάρτη στο TV2 ο υπουργός Δικαιοσύνης της Δανίας Nick Haekkerup.

Η ειδησεογραφική πύλη του Κοσσυφοπεδίου Telegrafi ανέφερε την Πέμπτη ότι οι κατάδικοι θα κρατηθούν σύμφωνα με τη δανική νομοθεσία και πως η Δανία θα φροντίσει για την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Τον Οκτώβριο του 2020, μια αντιπροσωπεία από τη Δανική σωφρονιστική υπηρεσία επισκέφθηκε το Κοσσυφοπέδιο και παρατήρησε τις συνθήκες στις φυλακές της χώρας.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Κοσσυφοπεδίου είπε ότι η δανική πλευρά «αξιολόγησε θετικά τη μεταχείριση των κρατουμένων του Κοσσυφοπεδίου και τις ικανότητές μας». Πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια ευκαιρία για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας με την εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ μας».

* πληροφορίες balkaninsight

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail