Διεθνή πολιτική αναγνώριση για το 2022 διεκδικούν οι Κούρδοι της Ροζάβα

Freepen.gr -
«Επιδιώκουμε να επιτύχουμε διεθνή πολιτική αναγνώριση το 2022», δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Στα μέσα Αυγούστου, ο συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της AANES, Abd Hamed al-Mehbash, δήλωσε ότι «το άνοιγμα γραφείων σε ευρωπαϊκές χώρες βοηθά στην ανάπτυξη πολιτικών σχέσεων με αυτές τις χώρες» γράφει το πρακτορείο North Press Agency.

Η AANES έχει ανοίξει γραφεία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ρωσίας και της Νορβηγίας, το τελευταίο από τα οποία ήταν το γραφείο στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο Χασάν Κόχερ, αναπληρωτής συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της AANES, δήλωσε πως η AANES θέλει να επιτύχει διεθνή αναγνώριση στο πλαίσιο της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

«Η AANES έχει σημαντικά σχέδια που θέλει να επιτύχει το 2022, συμπεριλαμβανομένης της εντατικοποίησης της διπλωματικής εκπροσώπησης και της ανάπτυξης των εξωτερικών σχέσεων της κυβέρνησης για να προχωρήσει προς την επίλυση της συριακής κρίσης», δήλωσε στο North Press.

Ο Kocher θεώρησε ότι η ανάπτυξη του διοικητικού και θεσμικού έργου στην Αυτόνομη Διοίκηση «έχει γίνει μια επείγουσα ανάγκη που πρέπει να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους».

Επεσήμανε πως η Αυτόνομη Διοίκηση φιλοδοξεί να αυξήσει τη λαϊκή αποδοχή και ότι η αναδιατύπωση του Κοινωνικού Συμβολαίου της βορειοανατολικής Συρίας επιτυγχάνει αυτή την επιθυμία.

Στις 11 Δεκεμβρίου, η διευρυμένη επιτροπή για τη σύνταξη του κοινωνικού συμβολαίου για τη βορειοανατολική Συρία ξεκίνησε τις συνεδριάσεις της με τη συμμετοχή 157 εκπροσώπων της AANES, προσώπων που ασχολούνται με την προώθηση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκπροσώπων των θεσμών της κοινωνίας των πολιτών.

«Η AANES θέλει να αναπτύξει τον πολιτικό διάλογο μεταξύ όλων των συριακών πλευρών και να αναζητήσει μια πολιτική λύση στη Συρία σύμφωνα με το ψήφισμα 2254 του ΟΗΕ για την πολιτική μεταβίβαση της εξουσίας», σημείωσε ο Kocher.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail