Η Τουρκία εξάγει αμυντικά προϊόντα σε 170 χώρες, λέει ο επικεφαλής της SSB

Freepen.gr - Την τελευταία δεκαετία η τουρκική αμυντική βιομηχανία εξήγαγε 228 προϊόντα σε 170 χώρες, δήλωσε ο επικεφαλής της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) İsmail Demir σε συνέδριο το Σάββατο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 750 έργα στον κλάδο, είπε ο Ντεμίρ. «Περίπου τα μισά από αυτά τα έργα έχουν ξεκινήσει τα τελευταία πέντε χρόνια».

«Ενώ εκτελέστηκαν αμυντικά έργα με προϋπολογισμό 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο όγκος του έργου των περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει επιτευχθεί με αύξηση περίπου 11 φορές στο σημείο που φτάσαμε», ανέφερε ο Ντεμίρ όπως μεταδίδει η Daily Sabah.

Η Τουρκία επιδίωξε να επεκτείνει την εγχώρια αμυντική της βιομηχανία μέσω εξαγωγικών συμφωνιών, με τα τοπικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή στους ξένους αγοραστές, καθώς συχνά έρχονται με λιγότερες προϋποθέσεις χρήσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε να κάνει τη χώρα παγκόσμιο ηγέτη στα μαχητικά drones. Τα εγχώρια drones, που αναπτύχθηκαν από την Baykar, έχουν χρησιμοποιηθεί στις συγκρούσεις στη Συρία, τη Λιβύη και τον Καύκασο. Η Baykar διευθύνεται από τον γαμπρό του Ερντογάν, Selçuk Bayraktar και την οικογένειά του.

Η βιομηχανία έχει επίσης αναπτύξει συστήματα αεράμυνας, στρατιωτικά και ερευνητικά πλοία και ελικόπτερα τα τελευταία χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail