Η Ρωσία ξεκινά τη σειριακή παραγωγή του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Tsirkon

Freepen.gr - Η Στρατιωτική-Βιομηχανική Εταιρία Έρευνας και Βιομηχανική Ένωση Μηχανουργικής Κατασκευής της Ρωσίας (MIC NPO Mashinostroyenia) φέρεται να έχει ξεκινήσει τη σειριακή παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων Tsirkon για το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

"Μια σειριακή παραγωγή πυραύλων Tsirkon βρίσκεται σε εξέλιξη στο NPO Mashinostroyenia, αν και οι κρατικές δοκιμές για τις εκτοξεύσεις από πλοία επιφανείας αυτού του προϊόντος θα συνεχιστούν", δήλωσε σχετική πηγή σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Στις 3 Νοεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι δοκιμές του Tsirkon είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί και το Πολεμικό Ναυτικό θα αρχίσει να παραλαμβάνει τους πρώτους από αυτούς τους πυραύλους από το επόμενο έτος. Ένα μήνα νωρίτερα, το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Severodvinsk εκτόξευσε το Tsirkon τόσο από την επιφάνεια όσο και από βυθισμένη θέση στη Λευκή Θάλασσα για πρώτη φορά.

Ο υπερηχητικός πύραυλος πολλαπλών χρήσεων Tsirkon έχει σχεδιαστεί για να χτυπά θαλάσσιους και επίγειους στόχους. Η Ρωσία ισχυρίζεται πως ο πύραυλος είναι ικανός να πετάει με ταχύτητες 9 Mach πλήττοντας στόχους που βρίσκονται σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων. Η χώρα σκοπεύει να εξοπλίσει τα υποβρύχια και τα πλοία επιφανείας της με υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα Tsirkon.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail