Τα Sukhoi σκόρπισαν στην άμμο ακόμη 23 τρομοκράτες του ISIS - Πάνω από 560 επιδρομές το Νοέμβριο!

Freepen.gr - Οκτώ τρομοκράτες του ISIS σκοτώθηκαν σε πρόσφατες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην κεντρική περιοχή της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στις 26 Νοεμβρίου.

Η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο είπε ότι οι επιδρομές είχαν στόχο τη δυτική έρημο του Ντέιρ Εζόρ και τη νότια έρημο της Ράκκα, όπου οι πυρήνες του ISIS ήταν πολύ ενεργοί πρόσφατα.

«Ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα θα αυξηθεί καθώς είναι περισσότεροι από 15 τραυματίες [τρομοκράτες του ISIS], ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρει η έκθεση του SOHR.

Σύμφωνα με το SOHR, πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 560 αεροπορικές επιδρομές εναντίον τρομοκρατών του ISIS και των κρησφύγετών τους στην κεντρική Συρία από τις αρχές Νοεμβρίου.

Οι πυρήνες του ISIS συνεχίζουν να επιχειρούν στην κεντρική περιοχή παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν πολλές πιέσεις και υφίστανται μεγάλες απώλειες. Μια πρόσφατη ενέδρα από τους τρομοκράτες της ομάδας στη δυτική έρημο του Ντέιρ Εζόρ στοίχισε τη ζωή σε επτά μαχητές από έναν φιλοκυβερνητικό σχηματισμό φυλών γνωστό ως «Ουσούντ αλ-Σαρκίγιαχ».

Ενώ η εξέγερση του ISIS στην κεντρική Συρία είναι ακόμη σε εξέλιξη, δεν αποτελεί προς το παρόν απειλή για στρατηγικούς αυτοκινητόδρομους και βασικά αστικά κέντρα στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail