Η Κροατία θα αντικαταστήσει τα παλιά MiG-21 με μεταχειρισμένα γαλλικά Rafale

Military_Material / pixabay
Η Κροατική Δημοκρατία παρήγγειλε δώδεκα μαχητικά Rafale που χρησιμοποιούσε προηγουμένως η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία για να αντικαταστήσει τα γερασμένα MiG-21.

Η επιλογή του Rafale από την Κροατία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 28 Μαΐου. Δύο συμβόλαια για την απόκτηση Rafales και τη σχετική υλικοτεχνική υποστήριξη υπογράφηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου στο Ζάγκρεμπ. Στην τελετή παρέστησαν ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Πρωθυπουργός της Κροατικής Δημοκρατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, η Γαλλίδα υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Florence Parly και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation, Eric Trappier.

Η σύμβαση καλύπτει κυρίως τη μεταφορά 12 μαχητικών Rafale από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία μαζί με τον εξοπλισμό τους, καθώς και μια υπηρεσία εκπαίδευσης για την Κροατική Πολεμική Αεροπορία, ανέφερε η Dassault Aviation σε δήλωση.

Η σύμβαση υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης καλύπτει όλους τους πόρους υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων ανταλλακτικών για αυτά τα αεροσκάφη, σε περίοδο τριών ετών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail