Π.Ο.Υ.: Κρατήστε τα σύνορα ανοιχτά παρά τις μεταλλάξεις του Covid

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ενθαρρύνει τις χώρες να κρατήσουν τα σύνορά τους ανοιχτά, παρά τους φόβους για τη μετάλλαξη Omicron του Covid-19, καθώς η Νότια Αφρική καταγγέλλει τους παγκόσμιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που χαρακτήρισε «αδικαιολόγητους».

Η αποφυγή του κλεισίματος των συνόρων, είπε ο ΠΟΥ, θα αποτρέψει ένα «βαρύ φορτίο στις ζωές και τα μέσα διαβίωσης».

Εάν τεθούν περιορισμοί, προειδοποίησε ο οργανισμός, δεν θα πρέπει να είναι «άσκοπα επεμβατικοί ή παρεμβατικοί».

«Ο Covid-19 εκμεταλλεύεται συνεχώς τα τμήματα μας. Θα ξεπεράσουμε τον ιό μόνο εάν συνεργαστούμε για λύσεις», δήλωσε ο Δρ Matshidiso Moeti, Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική.

Τα σχόλια έρχονται ως απάντηση σε πολλές χώρες που επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς μετά την ανακάλυψη της παραλλαγής του ιού στη νότια Αφρική. Μαζί με τη Νότια Αφρική, οι ΗΠΑ έχουν επίσης περιορίσει τα ταξίδια προς και από πολλά άλλα έθνη ως απάντηση στη νέα μετάλλαξη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail