Η συμφωνία με την Τουρκία μέρος ευρύτερης στρατηγικής των Εμιράτων στην περιοχή

Freepen.gr - Η συνάντηση του πρίγκιπα διαδόχου του Άμπου Ντάμπι, σεΐχη Mohammed bin Zayed al-Nahyan με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη είναι μέρος της πολιτικής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για ανοικοδόμηση των σχέσεων στην περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα Al Arab.

Η επίσκεψη του διαδόχου, ενώ συνέπεσε με μια απότομη πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας, ήταν στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό, είπε η Al Arab.

«Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις με επίκεντρο τους τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη συνάντηση.

Σε επόμενη εκδήλωση τύπου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε στους δημοσιογράφους πως θα επισκεφθεί το Άμπου Ντάμπι τον Δεκέμβριο.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΑΕ είναι τεταμένες για σχεδόν μια δεκαετία λόγω της υποστήριξης της Τουρκίας προς τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, των στενών δεσμών της με τον αντίπαλο Κατάρ των ΗΑΕ και των διαφορετικών πολιτικών στη Συρία, τη Λιβύη και τη Μεσόγειο.

Μιλώντας στην Al Arab, ανώνυμος Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι η Τουρκία έχει αφήσει πίσω της τα ζητήματά της με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Μπαίνουμε σε μια περίοδο που βασίζεται αποκλειστικά στη συνεργασία και το αμοιβαίο όφελος», ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail