Δεκάδες χιλιάδες όλων των ηλικιών βγήκαν στους δρόμους στις Βρυξέλλες

https://twitter.com/TRTWorldNow/status/1462484706193145857/photo/4
Freepen.gr - Μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεκάδων χιλιάδων κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό στις Βρυξέλλες έλαβε βίαιες διαστάσεις την Κυριακή, καθώς οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα στην αστυνομία και οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν κανόνια νερού και δακρυγόνα για να απωθήσουν τη διαδήλωση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 35.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord για τη διαδήλωση που ονομάστηκε «Μαζί για την ελευθερία», αφού η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση των αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19 και των νοσηλειών.

Οι νέοι κανόνες, που τέθηκαν σε ισχύ το Σαββατοκύριακο, περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας για οποιονδήποτε ηλικίας 10 ετών και άνω για δραστηριότητες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και την υποχρεωτική εργασία στο σπίτι τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και τον περιορισμό του αριθμού των ατόμων που είναι παρόντα στο συγκεντρώσεις.

«Καταγγέλλουμε τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, τα οποία δεν αποτελούν δομική λύση για τις υπηρεσίες υγείας», ανέφεραν οι διοργανωτές διαμαρτυρίας σε ανακοίνωσή τους.

Μια ομάδα διαδηλωτών ξέφυγε από την εξουσιοδοτημένη διαδρομή για τη διαδήλωση και απωθήθηκαν από την αστυνομία με κανόνια νερού και δακρυγόνα. Γύρω στις 5 μ.μ. τοπική ώρα, η αστυνομία είπε ότι η διαδήλωση διαλύθηκε και οι αστυνομικοί θα προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Το πλήθος των παρευρισκομένων στη διαμαρτυρία ήταν ποικίλο, συμπεριλαμβανομένων συνταξιούχων, οικογενειών και παιδιών.

* πληροφορίες politico.eu

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail