Η Ουκρανία λέει ότι είναι έτοιμη να αμυνθεί ενάντια στη Ρωσία

The Russian Navy Caesar Kunikov during an amphibious assault exercise, Kerch, Crimea, Russia. Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy
Freepen.gr - Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν όλους τους διαθέσιμους πόρους για να κρατήσουν την πρώτη γραμμή ενάντια σε οποιαδήποτε ρωσική εισβολή, επέμεινε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, καθώς ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης κλιμακώνεται, σημειώνει η Layla Guest στο rt.com.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας κλειστής διαδικτυακής συζήτησης με γαλλικά κέντρα σκέψης εξωτερικής πολιτικής και δημοσιογράφους, ο Ντμίτρι Κουλέμπα είπε ότι το Κίεβο, με το Παρίσι και το Βερολίνο, συνεχίζει να τονίζει τη σημασία της διαπραγμάτευσης μιας πολιτικής και διπλωματικής λύσης για την αποφυγή πιθανής σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Ο ανώτατος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι η χώρα του και οι εταίροι της εστιάζουν τώρα όλες τις προσπάθειές τους στην αποτροπή της Μόσχας από εχθρικές ενέργειες. «Ταυτόχρονα… κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι στην περίπτωση ενός νέου σταδίου πλήρους επιθετικότητας από τη Ρωσική Ομοσπονδία εναντίον του κράτους μας, η Ουκρανία θα προστατεύεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα», επέμεινε.

Τα σχόλια του Κουλέμπα έρχονται εν μέσω φημών για συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων και στρατιωτικού υλικού κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας. Αρκετές δημοσιεύσεις κάνουν λόγω τις τελευταίες ημέρες σχετικά με μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών της Ανατολικής Ευρώπης μετά τη δημοσίευση της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών του Κιέβου ένα θεωρητικό σχέδιο για το πώς θα μπορούσαν να εισβάλουν τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ουκρανίας σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου νωρίτερα αυτό το μήνα σε επικοινωνία με τους Γάλλους και Γερμανούς ομολόγους του, καλώντας τα δύο έθνη να είναι προετοιμασμένα για το ενδεχόμενο μιας ρωσικής επίθεσης κατά της χώρας του. «Εάν η Ρωσία αρχίσει να ενεργεί, απλά δε θα έχετε χρόνο να συντονιστείτε, να περάσετε από όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, να συντονίσετε τις αποφάσεις». 

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς και χλεύασε φωτογραφίες που υποτίθεται ότι δείχνουν στρατιωτικό υλικό σταθμευμένο εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα, κατηγορώντας τις ΗΠΑ πως βρίσκονται πίσω από μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που έχει σχεδιαστεί για να πυροδοτήσει εντάσεις.

Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, απάντησε υποστηρίζοντας ότι «η μετακίνηση μερικού στρατιωτικού εξοπλισμού ή στρατιωτικών μας μονάδων στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail