Βραχυκύκλωμα στην Τουρκία: Μπλόκο στο φιλότουρκο πρωθυπουργό της Λιβύης για τις εκλογές!

Freepen.gr - Πηγή επιβεβαίωσε στο «218News» ότι ο Abdul-Hamid Dbeibah αποκλείστηκε από τη λίστα των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές, αφού το Εφετείο Τρίπολης έκανε δεκτές τις προσφυγές εναντίον του την Κυριακή.

Εκδόθηκε δικαστική απόφαση για τον αποκλεισμό του Dbeibah με βάση τον περιορισμό της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων του Εφετείου Τρίπολης. Προσφυγές κατά της υποψηφιότητάς του υπέβαλαν 3 προεδρικοί υποψήφιοι, οι Aref Nayed, Othman Abdel Jalil και Muhammad al-Muntasir, εκτός από τα δύο μέλη του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου Al-Sayda Al-Yakobi και Ahmed Al-Sharkasi.

Το γραφείο του δικηγόρου Riad Daadoush είχε απευθυνθεί στο Εφετείο Τρίπολης για να δεχθεί την έφεση με έντυπο τρόπο, με βάση τις παραβιάσεις του άρθρου 12 του εκλογικού νόμου του Προέδρου από τον Dbeibah και τη δέσμευσή του τον Μάρτιο του 2021 να μην είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές σύμφωνα με τον χάρτη του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου.

Το κυκλοφορούν έγγραφο ανέφερε: «Η κυβέρνηση ενότητας δημιουργήθηκε από τον οδικό χάρτη για να εξασφαλίσει και να υποστηρίξει τις εκλογές, όχι να υποβάλει υποψηφιότητα για αυτές, και πως ο χάρτης όριζε ότι κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν θα κατέβαινε στις εκλογές του Δεκεμβρίου, ειδικά επειδή παραβίαζε τον οδικό χάρτη ανοίγει την πόρτα στον διχασμό και απειλεί την ειρηνευτική διαδικασία».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Ενότητας κατέθεσε τα έγγραφα υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές την περασμένη Κυριακή, την τελευταία ημέρα εγγραφής υποψηφιότητας, και η Εφορευτική Επιτροπή αποδέχθηκε καταρχήν την υποψηφιότητά του και δημοσίευσε το όνομά του στους προκαταρκτικούς καταλόγους υποψηφίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail