Πως ο Μητσοτάκης κατέρριπτε τα ίδια του τα λόγια ενώ άνοιγε την πόρτα της κολάσεως

brenkee / pixabay
Τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας δείχνουν πως υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο οι κυβερνώντες να έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Το εξοντωτικό πρόστιμο των 100 ευρώ μήνα, που έρχεται να προστεθεί σε εκείνο των επί πληρωμή rapid tests, δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρανοήσεων. Απεναντίας ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Του Στρατή Μαζίδη

Άλλωστε για την κυβέρνηση το πρόβλημα ποτέ δεν ήταν υγειονομικό. Ο πρωθυπουργός πλέον πελαγοδρομεί. Κατά την εισήγησή του κατέρριπτε τα ίδια του τα λόγια:

κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ

Για να αναιρέσει:

Δεν είναι ποινή. 

Να το απογειώσει: 

Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας.

Ακριβώς. Θα έλεγε. Αλλά δεν το λέει διότι ακριβώς είναι ποινή. 

Και να το τελειώσει:

Η απόφασή μου -επαναλαμβάνω- σημαίνει προστασία και όχι τιμωρία

Μα και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που πάνε πχ σε καταστήματα και απαιτούν να πληρώνονται ένα Χ ποσό το μήνα, την...προστασία τους επικαλούνται. Χώρια ότι ακύρωσε όλα όσα είπε στο μήνυμά του στις 18 Νοεμβρίου.

Φυσικά ο πρωθυπουργός άνοιξε την πόρτα της κολάσεως. Οι φλόγες της ήδη καίνε τη ΝΔ. Αλλά αυτό δε μας απασχολεί. Μας πονά όμως το πως οι άνθρωποι θα καταφέρουν να εξέλθουν από αυτή και σε ποια κατάσταση.

Και πλέον η ευθύνη ορισμένων μέσα σε αυτό το κόμμα έχει ήδη λάβει ιστορικές διαστάσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail