Έγινε η νύχτα μέρα στη Λευκή Θάλασσα: Η Admiral Gorshkov πέτυχε στόχο στα 400χλμ με τον Tsirkon

Freepen.gr - Η φρεγάτα Admiral Gorshkov εκτόξευσε επιτυχώς έναν υπερηχητικό πύραυλο Tsirkon από τη Λευκή Θάλασσα, προσκρούοντας σε θαλάσσιο στόχο σε εμβέλεια άνω των 400 χιλιομέτρων, ανέφερε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

"Η δοκιμαστική βολή διεξήχθη από τη Λευκή Θάλασσα εναντίον μιας θέσης στόχου που βρίσκεται σε απόσταση άνω των 400 χιλιομέτρων. Οι καταγραφείς δεδομένων δείχνουν πως η πτήση του υπερηχητικού πυραύλου συμμορφώθηκε με τις καθορισμένες παραμέτρους. Η δοκιμαστική εκτόξευση από τη φρεγάτα Admiral Gorshkov ήταν επιτυχής και ο στόχος έχει εξαφανιστεί», τόνισε το υπουργείο.

Ο Βόρειος Στόλος δέσμευσε τα πλοία επιφανείας και τα ναυτικά αεροσκάφη του για να εξασφαλίσει τη δοκιμαστική εκτόξευση και να αποκλείσει την περιοχή, είπε.

«Η προηγούμενη δοκιμαστική βολή εναντίον θέσης θαλάσσιου στόχου διεξήχθη με επιτυχία από το πλήρωμα της φρεγάτας πριν από δύο εβδομάδες», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μια πηγή είπε νωρίτερα στο TASS ότι η Ένωση Έρευνας και Παραγωγής Μηχανουργίας που εδρεύει στην πόλη Reutovo στην περιοχή της Μόσχας είχε ξεκινήσει εργασίες για τη σειριακή παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων κρουζ Tsirkon για το ρωσικό ναυτικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail