Η επιστροφή των Sukhoi στο Ιντλίμπ δείχνουν μηδενική πρόοδο στη διαπραγμάτευση Πούτιν-Ερντογάν

Freepen.gr - Μετά από μια μικρή παύση λόγω της συνάντησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, οι αεροπορικές επιδρομές στο μεγαλύτερο του Ιντλίμπ της Συρίας επέστρεψαν.

Στις 3 Οκτωβρίου, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) πραγματοποίησαν επιθέσεις στην περιοχή, στοχεύοντας τις θέσεις της Hay’at Tahrir al-Sham (HTS).

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο, οι επιδρομές στοχοποίησαν τα περίχωρα της πόλης Κίντα στη δυτική ύπαιθρο του Ιντλίμπ, καθώς και το όρος Ακράντ στη βόρεια ύπαιθρο της Λαττάκια.

Πρόσφατες αναφορές υποστηρίζουν ότι η HTS και οι σύμμαχοί της ετοιμάζουν μια πρόκληση στο ευρύτερο Ιντλίμπ με ρουκέτες με χημικό οπλισμό, πιθανώς για να εμποδίσουν οποιαδήποτε επιχείρηση του SAA.

Με τη βοήθεια της οργάνωσης των υποτιθέμενων διασωστών "Λευκά Κράνη" που υποστηρίζεται από τη Δύση και το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν, η HTS μετέφερε οκτώ νεοφτιαγμένους πυραύλους, οπλισμένους με χλώριο και σαρίν από ένα από τα κεντρικά της γραφεία στα περίχωρα της πόλης Ιντλίμπ, στην πεδιάδα Αλ Γκαμπ στη βορειοδυτική επαρχία της Χάμα.

Η HTS πιστεύει ότι μια false-flag χημική επίθεση στο ευρύτερο Ιντλίμπ θα μπορούσε να προκαλέσει στρατιωτικές επιθέσεις από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους τους κατά του SAA. Αυτό δεν είναι υπερβολικό, καθώς ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βομβάρδισε θέσεις της συριακής κυβέρνησης στο παρελθόν μετά από φερόμενες χημικές επιθέσεις που πραγματοποίησε η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εν τω μεταξύ, σε ένδειξη βελτίωσης των διμερών σχέσεών τους, το παλάτι της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Αμπντάλα έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Συρίας, το πρώτο τέτοιο τηλεφώνημα σε 10 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Βασιλιάς Αμπντάλα και ο Πρόεδρος Άσαντ συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και μέσα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των αντίστοιχων χωρών τους.

Μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα, ο Σύρος υπουργός Άμυνας και αρχηγός του επιτελείου Αλί Αγιούμπ πραγματοποίησε μια επίσκεψη στην Ιορδανία όπου συζήτησε για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τον έλεγχο των συνόρων» με τη στρατιωτική ηγεσία του Βασιλείου. Αργότερα στις 23 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μεκντάντ συναντήθηκε με τον Ιορδανό ομόλογό του στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η Δαμασκός, έχοντας εδραιώσει την εξουσία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως εν μέσω της πρόσφατης επιτυχίας στη Νταράα, αρχίζει να επιστρέφει στην τοπική και ακόμη και τη διεθνή σκηνή, προσπαθώντας να αποκαταστήσει τις διμερείς σχέσεις και να λάβει μέρος σε διάφορα διεθνή φόρα.

Κατά συνέπεια, δεν είναι επίσης πολύ απροσδόκητο ότι μια επικείμενη χερσαία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στο Μεγάλο Ιντλίμπ είναι επικείμενη, καθώς αυτή είναι ο μόνος σημαντικός θύλακας των μαχητών που έχουν απομείνει στη χώρα. Για να το πραγματοποιήσει, η κυβέρνηση χρειάζεται όσο περισσότερη υποστήριξη μπορεί να λάβει, προκειμένου να υπάρξει η όσο το δυνατόν λιγότερη εξωτερική ανάμειξη.

 

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail