Ινδικό υποβρύχιο Scorpène πιάστηκε να...κολυμπάει μέσα στην ΑΟΖ του Πακιστάν

Freepen.gr - Σύμφωνα με αναφορές, αεροσκάφος θαλάσσιων περιπολιών του Πολεμικού Ναυτικού του Πακιστάν παρατήρησε ένα υποβρύχιο στις 16 Οκτωβρίου 2021. Το συνοδευτικό βίντεο δείχνει δύο ιστούς ενός υποβρυχίου. Η ανάλυση του βίντεο υποδηλώνει ότι πρόκειται για υποβρύχιο κλάσης Scorpène. Ουσιαστικά, αυτό υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για σκάφος του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο διαθέτει υποβρύχια του τύπου αυτού (Scorpène), γνωστό τοπικά ως κλάσης Kalvari. Ο εμπειρογνώμονας των υποβρυχίων Richard W. Stirn, ο οποίος ειδικεύεται στον εντοπισμό υποβρυχίων βάσει των ιστών τους, το αναγνώρισε επίσης ως πιθανό σκάφος της κατηγορίας Scorpène.

Με βάση τις συντεταγμένες που επικαλύπτονται στις εικόνες, το υποβρύχιο παρατηρήθηκε περίπου 150 ναυτικά μίλια νότια του Καράτσι. Αυτό το τοποθετεί μεν στα διεθνή ύδατα, αλλά μέσα στην ΑΟΖ του Πακιστάν (αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).

Η τοποθεσία είναι επίσης περίπου η ίδια απόσταση από τη βάση του Ινδικού Ναυτικού στην Okha, και νότια των χερσαίων συνόρων Ινδίας-Πακιστάν. Απέχει περίπου 400 ναυτικά μίλια από τη μεγαλύτερη ναυτική βάση στη Βομβάη.

Η Ινδία επί του παρόντος διαθέτει τέσσερα υποβρύχια τύπου Scorpène, ενώ αναμένεται να παραλάβει ακόμη δύο.

* πληροφορίες navalnews.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail