Η πρώτη γραμμή του Nord Stream 2 γέμισε με φυσικό αέριο έτοιμο για εξαγωγή

Nord Stream 2 / Igor Kuznetsov
Freepen.gr - Η πρώτη από τις δύο γραμμές του αγωγού Nord Stream 2 της Ρωσίας έχει γεμίσει με φυσικό αέριο στο πλαίσιο των τελικών προετοιμασιών για την έναρξη των παραδόσεων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο διαχειριστής του έργου.

"Από τις 18 Οκτωβρίου, η διαδικασία εισαγωγής αερίου για την πρώτη σειρά του αγωγού Nord Stream 2 έχει ολοκληρωθεί", ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου, προσθέτοντας, "όπως σχεδιάστηκε και σύμφωνα με τις απαιτήσεις σχεδιασμού του συστήματος, ο αγωγός γεμίζει με περίπου 177 εκατομμύρια m3 το λεγόμενο τεχνικό αέριο, φτάνοντας την πίεση 103 bar».

Σύμφωνα με τον χειριστή "αυτή η πίεση είναι αρκετή για να ξεκινήσει η μεταφορά αερίου".

Είπε πως "τα βήματα προ-θέσης σε λειτουργία για το δεύτερο αγωγό είναι σε εξέλιξη. Το Nord Stream 2 θα ανακοινώσει περαιτέρω τεχνικά βήματα σε εύλογο χρόνο".

Τα νέα έρχονται καθώς το έργο περιμένει ακόμη την άδεια της ΕΕ για να ξεκινήσει η αποστολή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Το Nord Stream 2 αποτελείται από δύο αγωγούς που έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν περίπου 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Σιβηρίας στη Ρωσία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας έως τη Γερμανία. Το έργο έχει συναντήσει αρκετά εμπόδια στην πορεία, συμπεριλαμβανομένης της αντίθεσης από ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των κυρώσεων των ΗΠΑ.

* πληροφορίες rt.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail