Αστακός κι ενισχυμένος ο Συριακός Στρατός στο βόρειο Χαλέπι: Έτοιμος για σύγκρουση με τους Τούρκους

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) έχει αναπτύξει ενισχύσεις κατά μήκος των πρώτων γραμμών με τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενισχύσεις του στρατού αναπτύχθηκαν σε πολλές θέσεις μεταξύ των πόλεων Τελ Ριφάτ και Μανμπίτζ, τις οποίες κατέχουν και οι δύο κουρδικές δυνάμεις, όπου ωστόσο παρίστανται δυνάμεις της Δαμασκού.

Σε μια δημοσίευση του RusVesna.SU αποκαλύπτεται ότι οι ενισχύσεις περιελάμβαναν άρματα μάχης T-90, οχήματα μάχης πεζικού BMP-2, πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών BM-21 και αυτοκινούμενα howitzers 2S1 Gvozdika.

Επιπλέον, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι μονάδες κομάντο της ελίτ 4ης Μεραρχίας του SAA αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Minaq, η οποία βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ Tell Rifaat και Manbij.

Η στρατιωτική συσσώρευση δυνάμεων του SAA στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου ήρθε μετά από μια αναφορά του Reuters πως ο τουρκικός στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών προετοιμάζονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στο Tell Rifaat και σε άλλα μέρη της περιοχής.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail