Τσιόδρας: Ο «αρχιτέκτονας» των lockdown είπε για τις 8.400 ζωές που σώθηκαν – Δε μας είπε τίποτα γι’ αυτές που χάθηκαν!

Ο καθηγητής Τσιόδρας μίλησε για τις ζωές που σώθηκαν από τα εμβόλια, άλλα «λησμόνησε» να παρουσιάσει μελέτες για τις χιλιάδες ζωές που χάθηκαν λόγω της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας, που επόπτευε ο ίδιος.

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Βγήκε ξανά από τη ναφθαλίνη ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο… ευγενικός επιστήμονας, η «ήρεμη δύναμη» που πρωτοστατούσε όταν η χώρα  καταστρεφόταν με την επιβολή οριζόντιων lockdown που τσάκισαν την οικονομία, ζημίωσαν σε τεράστιο βαθμό τη δημόσια υγεία και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τα ολέθρια αποτελέσματα τους, τα προσεχή χρόνια.

Ο «ειδικός» που από άσος στο μανίκι της κυβέρνησης, έχει γίνει πλέον «καμένο χαρτί» με τις ανακολουθίες του, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ώστε να πείσει τη κοινή γνώμη με υπολογιστικά – επιδημιολογικά μοντέλα μελέτης, στην οποία επικεφαλής ήταν ο ίδιος.

Και μέσω αυτής της έρευνας να μας πληροφορήσει πως τα εμβόλια έσωσαν 8.400 ανθρώπινες ζωές μέχρι τις 11 Οκτωβρίου. Και πως αν δεν υπήρχε η συμβολή των σκευασμάτων θα είχαμε 5.660 περισσότερες νοσηλείες σε εντατικές και 5.500 διασωληνώσεις, οι οποίες θα κρίνονταν αναγκαίες αν οι νοσούντες δεν είχαν εμβολιαστεί.

Ο καθηγητής Τσιόδρας που το 2020 (και πάλι σύμφωνα με… μελέτες) έλεγε πως αν δεν είχαμε μπει λουκέτο σε όλη τη χώρα θα φτάναμε τους 13.685 νεκρούς, ενώ σήμερα μετά την εφαρμογή του σκληρότερου lockdown στην Ευρώπη, ξεπεράσαμε τους 15.000, επικαλείται σήμερα μια νέα έρευνα, για να μας πείσει για το πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα χωρίς τα σκευάσματα.

Και με καλή πρόθεση, ας δεχθούμε πως αυτή τη φορά οι εκτιμήσεις του Σωτήρη Τσιόδρα κινούνται κοντά στην πραγματικότητα. Πως όντως γλυτώσαμε κοντά 9.000 ζωές με τα σκευάσματα. Όντως πολύ θετικό αυτό. Υπάρχουν όμως και πολλοί ακόμα θάνατοι που θα μπορούσαν να αποφευχθούν και παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Για όλους αυτούς τους θανάτους δεν μας παρουσίασε καμιά μελέτη ο κ. Τσιόδρας.

Όσα ΔΕΝ μας είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Δεν μας έκανε κάποια εκτίμηση για το πόσους θανάτους θα αποφεύγαμε αν υπήρχε ουσιαστική ενίσχυση και όχι διάλυση του ΕΣΥ. Δεν μας είπε για το κομφούζιο που προκάλεσε στο σύστημα υγείας η κυβερνητική απόφαση να βγάλει σε αναστολή χιλιάδες έμπειρους υγειονομικούς, μεταξύ των οποίων και γιατρούς που κούραραν ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δεν μας παρουσίασε κάποια έρευνα που να παρουσιάζει το πόσοι πέθαναν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, ειδικά τον καιρό που τα νοσοκομεία ήταν φρακαρισμένα. Δεν μας είπε τίποτα για τις νοσήσεις που θα είχαν αποφευχθεί αν λειτουργούσε στη χώρα σοβαρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Δεν μας είπε τίποτα για τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στις ΜΕΘ και τις ανύπαρκτες προσλήψεις.

Δεν υπολόγισε πόσους θανάτους θα γλυτώναμε αν είχαμε εγκαίρως στη χώρα μονοκλωνικά αντισώματα. Δεν μας είπε γιατί στα παράλογα μέτρα αυτής της χώρας κρίνεται επικίνδυνη η μετάδοση του ιού από ανεμβολίαστο, ενώ (και με τη… βούλα του νόμου) παραβλέπεται η μετάδοση από εμβολιασμένο.

Δεν μας είπε πόσους μη εμβολιασμένους έχουν πάρει στον λαιμό τους εμβολιασμένοι πολίτες, που χαλαρώνουν (με τις ευλογίες της κυβέρνησης) και δεν τηρούν μέτρα προφύλαξης.

Δεν μας είπε που οφείλεται η υπερβάλλουσα θνητότητα που παρατηρείται το 2021. Δεν μίλησε καθόλου για την εκτίναξη της χρήσης ναρκωτικών και ψυχοφαρμάκων που παρατηρήθηκε το 2020 και συνεχίστηκε το 2021. Δεν μας είπε πόσους θανάτους μπορεί να απέφερε η κυβερνητική απόφαση (σε συνεργασία πάντα με τους «ειδικούς») για πάγωμα των non – covid τακτικών χειρουργείων, μειώνοντας τα κατά 80%.

Δεν μας είπε για τίποτα για το περσινό άνοιγμα των συνόρων για θερινό… κορονοτουρισμό, που προκάλεσε μεγάλη διασπορά σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεν έκανε τη παραμικρή επιστημονική αναφορά στις σοβαρές παρενέργειες των σκευασμάτων, ούτε στους θανάτους που έχουν προκληθεί από αυτά, έτσι ώστε να υπάρχει σφαιρική και όχι μονόπλευρη πληροφόρηση.

Δεν μας έδωσε καμιά εξήγηση για το πως γίνεται να ξεπεράσαμε σε νεκρούς τη Σουηδία που δεν έκανε ούτε ένα lockdown. Φυσικό και επόμενο, γιατί θα ήταν αναγκασμένος να παραδεχθεί το τεράστιο φιάσκο του.

Ο «ακαταδίωκτος» Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε μια έκτακτη εμφάνιση για να μας δώσει μερικά αστραφτερά νούμερα και να μας πει για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Καμιά αναφορά για τους 15.447 θανάτους. Ούτε πως φτάσαμε εκεί, ούτε γιατί, ούτε έστω μια τυπική απολογία για τη τραγική διαχείριση της πανδημίας.

Η ενημέρωση του καθηγητή, περισσότερο έμοιαζε για διαφημιστική καμπάνια των σκευασμάτων παρά για σοβαρή προσπάθεια να πείσει τους διστακτικούς. Γιατί αν θέλεις να πείσεις, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να παραδεχθείς τα λάθη σου…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail