F-35B προσνηώθηκε σε ελαφρύ ιαπωνέζικο αεροπλανοφόρο - Σημείο ορόσημο μετά το Β'ΠΠ

U.S. F-35B fighter lands on Japan's JS Izumo aircraft carrier
Η Ιαπωνική Θαλάσσια Δύναμη Αυτοάμυνας (JMSDF) πραγματοποίησε επαλήθευση της προσνήωσης του μαχητικού των αμερικανικών θαλάσσιων πεζοναυτών F-35B Short Take Off and Vertical Landings (STOVL) στο αεροπλανοφόρο JS Izumo για πρώτη φορά στις 3 Οκτωβρίου.

"Αυτή η επαλήθευση είναι η πρώτη φορά που ένα F-35B προσγειώνεται σε σκάφος της JMSDF και η Ιαπωνία εργάζεται για τη βελτίωση των δυνατοτήτων της στους θαλάσσιους και εναέριους τομείς", ανακοίνωσε η JMSDF.

Το Izumo είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο της Ιαπωνίας ικανό να φιλοξενεί αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Η χώρα διαθέτει έως 42 F-35B κατά παραγγελία και πραγματοποιεί ανακατασκευές στα ελικοπτεροφόρα Izumo και  Kaga.

ΤοΟ πρώτο ολοκλήρωσε το πρώτο από μια τροποποίηση δύο σταδίων που περιελάμβανε την προσθήκη ανθεκτικής στη θερμότητα επίστρωσης στο κατάστρωμα πτήσης και τα σημάδια των γραμμών πτήσης για τις επιχειρήσεις F-35. Το επόμενο στάδιο της μετατροπής θα περιλαμβάνει αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου για να φιλοξενήσει τις επιχειρήσεις F-35B, εκτός από την ανακατασκευή του μπροστινού μέρους του καταστρώματος από τραπεζοειδές σε ορθογώνιο σχήμα.

Η Ιαπωνία έχει ήδη οκτώ αεροσκάφη F-35B STOVL με συμβόλαιο για παράδοση από το 2024, με τον τελευταίο αμυντικό προϋπολογισμό της Ιαπωνίας να διαθέτει χρηματοδότηση για άλλα τέσσερα αεροσκάφη το οικονομικό έτος 2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail