Τουρκία και Αλβανία προετοιμάζουν τη "Μεγάλη Αλβανία"

Με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ…


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Παλαιότερα σε άρθρο μου είχα αναφερθεί σε μια απόρρητη έκθεση του ΝΑΤΟ, το οποίο αποτελεί – και σήμερα - τεράστιο ντοκουμέντο του ρόλου που πάντα έπαιζε το ΝΑΤΟ εναντίον της Ελλάδος, καλλιεργώντας και καλύπτοντας τις έκνομες και παράνομες δραστηριότητες της γείτονας Αλβανίας, αφού αποδεικνύεται έτσι, πως το ΝΑΤΟ γνώριζε από τότε ότι υπήρχε αλβανική Μαφία και σε ποιες περιοχές δραστηριοποιείτο.

Σε αυτό το απόσπασμα (9 Αυγούστου 1999) σε χάρτη, η αλβανική Μαφία δραστηριοποιείτο στην αλβανική επικράτεια σε:
  • Λαθρεμπόριο τσιγάρων

  • Παράνομη μετανάστευση

  • Λαθρεμπόριο καυσίμων

  • Κυκλοφορία κλεμμένων αυτοκινήτων

  • Χημικά απόβλητα

  • Λαθρεμπόριο όπλων

  • Διακίνηση πορνείας

  • Διακίνηση ναρκωτικών


Άρα εξάγεται το συμπέρασμα, ότι το ΝΑΤΟ γνώριζε με τι νι και με το σίγμα όλες τις έκνομες – παράνομες – εγκληματικές πράξεις της Αλβανίας και όμως σιωπούσε. Όπως σιωπά μέχρι σήμερα επί κυβερνήσεως Έντι Ράμα.

Σιωπά το ΝΑΤΟ για πράξεις που εμμέσως πλην σαφώς, είναι κατά των συμφερόντων της Ελλάδος, μιας χώρας του ΝΑΤΟ. Μέλους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από το 1952 – επί κυβερνήσεως Νικολάου Πλαστήρα.

Ωστόσο, αξίζει πάλι να θυμηθούμε, τι έλεγε στην επιστολή του τότε ο Πρέσβης μας στο Βελιγράδι:

“Τα έσοδα του ταμείου προέρχονται από το εμπόριο ναρκωτικών, την πορνεία, το εμπόριο λευκής σάρκας και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Μόνο το εμπόριο ναρκωτικών αποδίδει ετησίως περισσότερα από 1 δις δολάρια στην Αλβανία”.

Έτσι αναρωτιέμαι, μέχρι πότε οι κυβερνήσεις μας θα εθελοτυφλούν και θα θεωρούν ότι το ΝΑΤΟ δρα – τουλάχιστον – υπέρ του δόγματός του, των “ίσων αποστάσεων” δηλαδή, για τα μέλη – κράτη του;

Ως πότε οι ελληνικές κυβερνήσεις θα θεωρούν φίλη χώρα την Αλβανία και Πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ της Ελλάδος θα σφιχταγκαλιάζονται με την “αδελφή” χώρα της Τουρκίας;


Στρατολόγηση τζιχαντιστών στην Αλβανία…

Και βέβαια είναι εις γνώση του ΝΑΤΟ και του φιλότουρκου και συνάμα ανθέλληνα Γραμματέα του, Νορβηγού πρώην Πρωθυπουργού και εκλεκτού της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Γενς Στόλτενμπεργκ, το γεγονός της “συγκεντρώσεως” το τελευταίο χρονικό διάστημα πλήθους τζιχαντιστών στα προάστια των Τιράνων, οι οποίοι τάχατες φιλοξενούνται εκεί – πάντα σύμφωνα με την καταγγέλλουσα πηγή μας – εκπαιδευόμενοι άρτια για να είναι πανέτοιμοι να συμμετάσχουν – τάχατες - στη στρατιωτική επίλεκτη δύναμη που θα χτυπήσει το Ιράν (;;;). Ένα χτύπημα που θα φέρει την “ευλογία” των ΗΠΑ, αλλά και του Ισραήλ και της Τουρκίας, όπως ισχυρίζεται η στρατιωτική και διπλωματική πηγή μας.

Αλλ΄ όμως, διερωτώμαι, μήπως η πληροφορία περί Ιράν είναι σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παραπληροφόρησης και αυτή η επίλεκτη στρατιωτική δύναμη στραφεί κατά της Ελλάδος; Με τις περιοχές της Κέρκυρας και της Β.Δ. Ελλάδος να δέχονται πρώτες τα χτυπήματα;

Άλλωστε, δεν είναι διόλου τυχαίο, πως η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει, όχι μόνο τις αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τις δικές της στρατιωτικές Βάσεις τις ευρισκόμενες στην αλβανική Επικράτεια που αριθμούν περί τις δυο ταξιαρχίες.

Ατράνταχτη απόδειξη των λεγομένων μας (σ.σ. της πηγής μας) είναι η συνέχιση της κατεδαφίσεως των περιουσιών των Ελλήνων της Χιμάρας υπό τον Έντι Ράμα, η τρομοκράτηση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και η ανέγερση υπερμεγεθών ισλαμικών τεμενών στο Μπεράτι, στο Αργυρόκαστρο, στο Τεπελένι κ.α.

Όσον αφορά το Ιράν, να θυμίσουμε, ότι το Ιράν είναι εχθρός του ψυχοπαιδιού της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν. Αλλά και του Πακιστάν. Όταν Τουρκία και Πακιστάν επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα χαριτζίδικο σκληροπυρηνικό χαλιφάτο στην ευρύτερη περιοχή. Μια συνένωση που μόνο το Ιράν μπορεί να αποτρέψει. Καθυστερώντας ή αποτρέποντας την τουρκική κυριαρχία σε Ευρασία – Αφρική.

Ας προσέξει λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση τους φίλους της κι ας μην ξεχνά ότι αιώνιες φιλίες δεν υπάρχουν, παρά μόνο φιλίες αμοιβαίων συμφερόντων. Και το Ιράν κατά το παρελθόν μας έχει βοηθήσει.


Δεσμοί “εξ αίματος” Τουρκίας – Αλβανίας…

Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ενέκρινε στις 23 Ιουλίου το πρωτόκολλο εφαρμογής για συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

Μια συμφωνία που ανακοίνωσαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Σε ομιλία πριν από την ψηφοφορία, ο Έλων Γκεμπρέα, Αλβανός νομοθέτης προκάλεσε με τα παρακάτω λόγια το αλβανικό κοινοβούλιο, προκειμένου να υπερψηφιστεί η συμφωνία:

«Ο στρατηγικός εταίρος της χώρας μας, η Τουρκία, έχει υποστηρίξει σταθερά την Αλβανία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής εφοδιαστικής, σύμφωνα με το πρόγραμμα άμυνας και εθνικής ασφάλειας. Έχουμε εγκρίνει 26 στρατιωτικές συμφωνίες και πρωτόκολλα με την Τουρκία από το 1998. Ευχαριστούμε την τουρκική πλευρά που δεν μας άφησε μόνους μας σε δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και όταν ο σεισμός έπληξε τη χώρα μας. Ελπίζω ότι αυτή η υποστήριξη όχι μόνο θα βοηθήσει τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και την ανταπόκρισή μας στις πολιτικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».


Βαθιά φασιστικό καθεστώς η Αλβανία…

Επίσης μην ξεχνάμε, πως η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είχε δείξει απόλυτα ανακουφισμένη (πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει;) όταν σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (μέσω τηλεδιάσκεψης) υπήρξε η απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ένωσης με την Αλβανία και τα Σκόπια.

Θα ενθυμείστε, ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τις δυο χώρες των Βαλκανίων ήταν να ξεκινήσουν από πέρσι, αλλά στις 15 Οκτωβρίου 2019 η Γαλλία και η Ολλανδία είχαν διατυπώσει άρνηση (βέτο) αρχής αυτών των συνομιλιών, παραπέμποντας το ζήτημα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Τότε, ειδικότερα η Γαλλία δεν είχε καμφθεί, παρά τις αφόρητες πιέσεις της Γερμανίας, η οποία υποστήριζε ότι η μη άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τις δυο Βαλκανικές χώρες, εγκυμονούσε αποσταθεροποίηση (;;;) των Βαλκανίων.

Στη συνέχεια, τι ακριβώς άλλαξε και αποφάσισαν τα μέλη – κράτη της ΕΕ την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας και Σκοπίων, μόνο αυτοί γνωρίζουν και η ελληνική κυβέρνηση βεβαίως – βεβαίως.

Γιατί για εμάς, σε αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, δεν υπήρξε καμιά αλλαγή πολιτικής πλεύσης του φασιστικού καθεστώτος της Αλβανίας προς τη νομιμότητα και τη δημοκρατία. Ούτε βέβαια σε αυτούς τους μήνες υπήρξε κάποια αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων, εκτός φυσικά της επιθετικής διάθεσης της αδελφής χώρας της Αλβανίας, την Τουρκία, ώστε να παραβιάσει τα σύνορά μας στην Ελληνοτουρκική μεθόριο και στο Αιγαίο Πέλαγος.


Φωτιά στο Κοσσυφοπέδιο βάζει η Αλβανία με τις πλάτες του ΝΑΤΟ…

Αλλά αυτό το φασιστικό καθεστώς του Έντι Ράμα δεν σταματά να προκαλεί παντοιοτρόπως την Ελλάδα.

Και παρ΄ ότι χρειάστηκαν τρία χρόνια για να βγάλουν απόφαση οι αλβανικές αρχές, τελικά κατέληξαν πως η δολοφονία του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 28 Οκτωβρίου 2018 δεν συνέβη ποτέ. Αφού το πόρισμα των Αλβανών εισαγγελέων μιλάει για αυτοκτονία.

Σύμφωνα δε με την αλβανική νομοθεσία, τα μέλη της οικογένειας του Βορειοηπειρώτη ήρωα, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν επανεξέταση των ισχυρισμών της Εισαγγελίας.

Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες που επιβάλλει το χρέος της προς ένα Ελληνόπουλο;

Όμως ο Έντι Ράμα με τις πλάτες της Τουρκίας δυναμιτίζει τα Βαλκάνια, προκειμένου να εκπληρωθούν και οι προβλέψεις της “μαμάς” Μέρκελ.

Μόλις το Σάββατο ανακοίνωσε ότι ο κύριος στόχος του κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας είναι η ενδεχόμενη ενοποίηση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο. Στο πλαίσιο βεβαίως – βεβαίως της δημιουργίας της “Μεγάλης Αλβανίας”.

Μια αλβανική ονείρωξη, που έκανε έξαλλη τη Ρωσία και η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε:

«Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη τη δήλωση του Πρωθυπουργού σχετικά με την ενοποίηση της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου. Η προώθηση των σχεδίων για τη δημιουργία μιας “Μεγάλης Αλβανίας” έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή. Υπολογίζουμε σε μια επαρκή αντίδραση των Δυτικών που ευθύνονται άλλωστε για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου, σε αυτή την κατάφωρη πρόκληση. Είναι ιδιαίτερα περίεργο να ακούμε ότι η παραβίαση της θεμελιώδους συνθήκης για τη διευθέτηση του Κοσσυφοπεδίου δηλώνεται ως ο βασικός στόχος της πολιτικής καριέρας του ηγέτη μιας από τις χώρες της περιοχής των Βαλκανίων».

Ως γνωστόν το 2008 το Κοσσυφοπέδιο αποσχίστηκε από τη γειτονική Σερβία.

Έτσι, δεν μπορούσε να μην υπάρξει σερβική αντίδραση.

Γι΄ αυτό ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε, καταδεικνύοντας το ΝΑΤΟ:

«Όσο η Σερβία κυβερνάται από τον πρόεδρο Βούτσιτς και όσο είμαι εγώ υπεύθυνος στις δομές ασφαλείας, η Σερβία δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, και θα φροντίσουμε πολύ αυστηρά για τη διατήρηση της στρατιωτικής μας ουδετερότητας. Η Σερβία δεν θα υποστηρίξει ποτέ κυρώσεις κατά της Ρωσίας ή αντιρωσική υστερία. Η ιστορία έχει δείξει ότι κάθε ρωσοφοβία είναι και σερβοφοβία».

Με αυτές τις επισημάνσεις ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, έστειλε το μήνυμα για τις τελευταίες εντάσεις στα σύνορα Σερβίας – Κοσσυφοπεδίου.

Να σημειωθεί πως την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου δεν έχει αναγνωριστεί από τη Ρωσία, αλλά και από άλλες χώρες του πλανήτη.


Απαιτείται τόλμη και ελευθερία κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών…

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να υπενθυμίσω στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, την από 28 Μαΐου 2020 επιστολή της Ιεράς Μητροπόλεώς Πωγωνιανής, Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης, που ποιμαίνει ο Μητροπολίτης Ανδρέας:

«Δοκίμασα οδυνηρή έκπληξη, διαβάζοντας σε σοβαρή ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα, ότι “η Αλβανία είναι σχεδόν έτοιμη να ενεργοποιήσει την βάση Πασά λιμάνι στον κόλπο του Αυλώνος για το τουρκικό ναυτικό, με το οποίο έχει από χρόνια συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας. Αυτό σημαίνει, ότι πολύ σύντομα μπορεί να δούμε τουρκικό στόλο να εξορμά από εκεί και να ελέγχει το Ιόνιο. Δεδομένου μάλιστα ότι πλησιάζει την ολοκλήρωσή της η ναυπήγηση του τουρκικού αεροπλανοφόρου “ANADOLU”, μπορεί και αυτό να το δούμε να ναυλοχεί στον Αυλώνα και να συντονίζει από εκεί κινήσεις των άλλων τουρκικών πολεμικών” («ΕΣΤΙΑ», 27.5.2020). Σ’ αυτή την πληροφορία με ανησυχούν σφόδρα δύο πράγματα:

α) Η Αλβανία έχει, μέχρι πρόσφατα, προβεί σε διάφορες ενέργειες εις βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Και μάλιστα, ενώ ζητάει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά όμως, όπως η Ελλάδα δεν έχει ασκήσει την επιρροή πού μπορεί για να υποχρεώσει την Αλβανία να αναστείλει τα σχέδιά της για τον τουρκικό Ναύσταθμο στον Αυλώνα, έτσι συμβαίνει και με την ένταξη της γείτονας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο, ώστε να σταματήσει την πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε., εφ’ όσον δεν σέβεται καθόλου τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών. Εν τούτοις, αυτό το δικαίωμά της ἡ Χώρα μας ούτε καν το έχει επικαλεσθεί. Αντίθετα, αφήνει την Αλβανία να γίνεται ενεργούμενο της Τουρκίας και του νέο-σουλτάνου Ερντογάν, χωρίς να αντιδρά.

Δυστυχώς, μέχρι τώρα, η Αθήνα αδιαφόρησε για τα δεινά των Βορειοηπειρωτών, όπως αδιαφόρησε για την εν ψυχρώ δολοφονία από την αλβανική Αστυνομία του νεαρού, γενναίου Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα, στις 28 Οκτωβρίου 2018. Δυστυχώς.

β) Ὁ Ναύσταθμος στον Αυλώνα, πού παραχωρεί ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στον κ. Ερντογάν, μπορεί πολύ σύντομα να γίνει τόπος εξορμήσεως του τουρκικού στόλου στο Ιόνιο και να το ελέγχει. Έτσι, ἡ Τουρκία θα περισφίγγει την Ελλάδα από το Αιγαίο και από το Ιόνιο. Κι’ αυτό μεν το ζήτημα καλείται να το λύσει η υπεύθυνη πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία της Χώρας μας.

Διερωτώμαι, όμως, εναγωνίως: Γιατί έχουμε επιτρέψει να συμβαίνει αυτή η κλιμάκωση των εχθρικών ενεργειών, χωρίς, μάλιστα, να αντιδρούμε; Γιατί δεν αγωνιούμε για την τύχη των Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο του αλβανικού μισελληνισμού; Βέβαια, κανένας δεν αγνοεί τα προβλήματα πού έχει στο εσωτερικό της η Ελλάδα. Καλόν, όμως, είναι η Αθήνα να μην επικεντρώνεται μόνο στα τρέχοντα προβλήματα και να αφήνει άλλα ζητήματα – όπως το Βορειοηπειρωτικό – να παραμελούνται.

“Και ταύτα έδει ποιήσαι κακείνα μη αφιέναι” (Ματθ. κγ΄ 23). Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό ουδενός. Όχι . Αλλά είναι αλήθεια περίτρανη, ότι “θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”. Προσεύχομαι εκτενώς, ο Χριστός να φωτίζει τον πολιτικό κόσμο της Χώρας μας, ώστε να αποτραπούν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail