Η Ρωσία σχεδιάζει τη δημιουργία του Στόλου της Αρκτικής

Freepen.gr - Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα υποδιαίρεση του ρωσικού ναυτικού - τον Αρκτικό Στόλο. Ο κύριος στόχος του θα είναι η διασφάλιση της ασφάλειας της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας, η οποία είναι πολύ σημαντική στο πλαίσιο της απειλής ορισμένων χωρών να εμποδίσουν την πρόσβαση σε αυτήν.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζεται το ζήτημα της δημιουργίας μιας νέας δομής - του Αρκτικού Στόλου του Ρωσικού Ναυτικού. Αυτός θα είναι ένας ξεχωριστός σχηματισμός στο Πολεμικό Ναυτικό, το κύριο καθήκον του οποίου θα είναι η διασφάλιση της ασφάλειας της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής και των αρκτικών ακτών στην περιοχή ευθύνης των στόλων του Βορρά και του Ειρηνικού. Υποτίθεται ότι η υποδομή για τη λειτουργία της νέας δομής θα διαχωριστεί από τη σύνθεση των στόλων του Βορρά και του Ειρηνικού. Στο μέλλον, θα αναπληρωθεί με πλοία και ειδικό εξοπλισμό στην έκδοση της Αρκτικής», - δήλωσε πηγή από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας υποδιαίρεσης του ρωσικού ναυτικού εξετάστηκε νωρίτερα, ωστόσο, σήμερα αυτό το ζήτημα είναι περισσότερο από σχετικό. Επιπλέον, η εμφάνιση του έκτου στόλου εκτός από τους στόλους της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας, του Ειρηνικού και του Βορρά, καθώς και της Κασπίας, θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του στην παγκόσμια σκηνή.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες. Προφανώς, τα πλοία και τα υποβρύχια που θα γίνουν μέρος του Αρκτικού Στόλου του Ρωσικού Ναυτικού θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα υπερηχητικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραύλων κρουζ Zircon.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail