Η Τουρκία έχει αναπτύξει αντιαεροπορική άμυνα στη Συρία αλλά δεν τολμά να τα βάλει με τους Ρώσους

Freepen.gr - Τα τουρκικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα MIM-23 Hawk που έχουν αναπτυχθεί νότια της συριακής πόλης Ιντλίμπ, η οποία είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί. Αυτό αποδεικνύεται από δορυφορικές εικόνες, στις οποίες μπορείτε να δείτε την απουσία οποιασδήποτε μονάδας εκπομπής ασυρμάτου από την περιοχή όπου βρίσκονται τα συγκροτήματα. 

Ένας από τους λόγους για αυτό είναι οι φόβοι της Άγκυρας ότι η Ρωσία μπορεί να παρέμβει στην κατάσταση, αφού είναι ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη που βομβαρδίζουν εντατικά το Ιντλίμπ, όπως υπογραμμίζει η ιστοσελίδα Avia.

Στις δορυφορικές εικόνες που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε την περιοχή ανάπτυξης τουρκικών συστημάτων αεράμυνας. Ταυτόχρονα, η μονάδα ασυρμάτου που χαρακτηρίζει παλιά συγκροτήματα δεν καταγράφεται από δορυφόρους. Τα συγκροτήματα μπορούν να έχουν έλεγχο των κινήσεων των μαχητικών αεροσκαφών, αλλά μέχρι στιγμής η Άγκυρα δεν κινδυνεύει να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ρωσίας.

Η Τουρκία δε σχολιάζει την εμφάνιση τουρκικών συστημάτων αεράμυνας στο Ιντλίμπ. Προφανώς, τα συγκροτήματα ελέγχονται από τον τουρκικό στρατό, ενώ τουρκικά MANPADS μεταφέρθηκαν προηγουμένως στους μαχητές, τα οποία έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα εναντίον της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας και, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, εναντίον των αεροσκαφών των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail