Δώδεκα μίλια – Κήρυξη ΑΟΖ! Τώρα!

marineregions.org
Πάνω από είκοσι χρόνια τονίζω, υποστηρίζω και εμμένω στην απόλυτη αναγκαιότητα να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα δώδεκα μίλια, όπως δικαιούμεθα σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας και τον αντίστοιχο Ελληνικό Νόμο. Ομοίως, τονίζω ότι πρέπει να κηρύξουμε την ΑΟΖ σύμφωνα με τις απόψεις μας.

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου (emfietzoglou.gr)

Πριν από δέκα χρόνια, σε ομιλία μου στην Παλαιά Βουλή ετόνισα ότι θα μπορούσαμε να ιδρύσουμε την «Εταιρεία Υδρογονανθράκων της Ελληνικής ΑΟΖ» και να την τιτλοποιήσουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε κεφάλαια από Έλληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού, με τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο, και να αποφύγουμε τα μνημόνια που κατέστρεψαν τον ιστό, τον ανθό αλλά και την οικονομία της χώρας.

 Έφθασα στο σημείο να επικαλεστώ τη ρήση «πάταξον μεν, άκουσον δε». Αλλά δυστυχώς οι Κυβερνήσεις αντελήφθησαν και εφήρμοσαν μόνον την πρώτη φράση: «πάταξον». Και προσπάθησαν ανηλεώς από την εποχή του Σημίτη μέχρι σήμερα, να με καταστρέψουν οικονομικά, ώστε να μην τους ενοχλούν οι Εθνικές μου θέσεις. Αποτέλεσμα, οι Τούρκοι σταδιακά προχώρησαν στα σχέδιά τους. Και πέραν των γεωτρήσεων, δημιούργησαν και την «γαλάζια» τους πατρίδα και προχώρησαν σε Τουρκολιβυκό μνημόνιο. Κι εμείς τώρα προσπαθούμε με διατάξεις και νομικές απόψεις να αποτρέψουμε αυτά τα οποία οι Τούρκοι σταδιακά δημιουργούν ως κεκτημένα.

Και εμένα μεν δεν «άκουσον». Ας ακούσουν τουλάχιστον, έστω και αυτή τη στιγμή, τους Τούρκους! Μας πληροφορεί ο κος Τσαβουσογλου ότι σύντομα θα κηρύξουν αυτοί την δική τους ΑΟΖ στη Μεσόγειο! Η οποία θα επεκτείνεται από τα έξι μίλια των Ελληνικών ακτών, των νήσων Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου, Κρήτης, μέχρι τα έξι μίλια της Κύπρου! Σε αυτή δε την περιοχή, μας εδήλωσε ο … αξιότιμος κος Τσαβουσογλου, ότι δεν θα επιτρέπεται στους Έλληνες ψαράδες να ψαρεύουν τα «τουρκικά» ψάρια. Ο έξυπνος όμως Τούρκος, δεν εξήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε κήρυξη τουρκικής ΑΟΖ και στο Αιγαίο, καθότι εκεί ψαρεύουν ασύστολα και χωρίς καμία παρεμπόδιση τα τουρκικά αλιευτικά. Δύο χιλιόμετρα έξω από το Άγιο Όρος, μέχρι ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι της Καρπάθου.

Κατόπιν των ανωτέρω, κρούω και άλλη μία φορά των κώδωνα του κινδύνου και καλώ την Ελληνική Κυβέρνηση, με συναίσθηση ευθύνης για το χρέος που έχει, στο παρόν και το μέλλον της Πατρίδος, στην Ιστορία, στην Τιμή και στον Πολιτισμό μας, 

ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail