Διχόνοια και εθνικά συμφέροντα

Όλα τα social media και media θεωρητικά τουλάχιστον έχουν σκοπό να φέρουν κοντά τους ανθρώπους στο σύγχρονο περιβάλλον της οθόνης του κινητού τηλεφώνου, της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου τους.
Κοινό σημείο όλων η ψυχαγωγία, το χιούμορ, η μετάδοση ιδεών, η ενημέρωση, η αισιοδοξία, η χαρά με την χαρά του άλλου και η λύπη με την λύπη του άλλου. Μία απλή φωτογραφία ή ένα μικρό βίντεο πολλές φορές αρκεί για να κυλήσει ένα δάκρυ χαράς ή λύπης και να ενώσει τις ανθρώπινες ανάγκες για ενσυναίσθηση, συμπαράσταση και κατανόηση.

Του Κωνσταντίνου Κούσαντα, αντιστρατήγου ε.α.

Πολλές φορές όμως εκτρέπονται του σκοπού αυτού social media ή media και η μετάδοση των ιδεών, των αντιλήψεων είναι επιθετική και διχαστική. Δυστυχώς θετικές και σωστές αναρτήσεις ή ειδήσεις ή συνεντεύξεις με φανατισμό και υπέρμετρο εγωισμό καταλήγουν αρνητικές, επιθετικές, διχαστικές. Λέξεις όπως νομίζω, πιστεύω, θεωρώ, εκτιμώ, κρίνω έχουν εξαφανιστεί.

Έτσι η διχόνοια και ο φανατισμός που παρατηρούνται, αναδεικνύονται και γιγαντώνονται σαν να θέλουν να κατασπαράξουν ακόμα και αδέρφια, συγγενείς, συναδέλφους, φίλους που "μάχονται" στο όνομα του εγωισμού της ορθότητας της άποψής τους.

Τα παράθυρα της τηλεόρασης γίνονται ριγκ του box με χαμηλού επιπέδου χαρακτηρισμούς των ομιλητών. Ακόμα και τα σχόλια στα social media πολλές φορές είναι διχαστικά, διαιρετικά και υβριστικά. Η εμπάθεια, ο παλαιοκομματισμός, οι ιδεοληψίες, η ιδιοτέλεια και ο υπέρμετρος εγωισμός έρχονται αντιμέτωποι με την ομόνοια, την ενότητα, την ομοψυχία, την συναίνεση. Προτάσεις και ιδέες συναινετικές παραμερίζονται σκοπίμως και η προσκόλληση σε πρακτικές του παρελθόντος κυριαρχούν στην πολιτική, στην οικονομία, στην υγεία, στην εκπαίδευση.

Η χώρα μας πρωτοπόρος των ιδεών του πολιτισμού, της δημοκρατίας, του αθλητισμού, της διανόησης έχει να αντιμετωπίσει ΜΟΝΟ την διχόνοια των διαφορετικών επιθετικών εγωιστικών απόψεων και της σύγκρουσης των ατομικών συμφερόντων.

Η διχόνοια διαχρονικά όταν γιγαντώνεται καταλήγει πάντα επιζήμια των εθνικών συμφερόντων. Ο απέναντι που παρακολουθεί τα πάντα τα αξιολογεί και επωφελείται ανάλογα. Επενδύει στην διχόνοια την δική μας και ετοιμάζει την δική του στρατηγική. Όλες οι δημόσιες διχαστικές συζητήσεις επάνω σε διχαστικά θέματα καταγράφονται από τον ‘’εχθρό’’ και εμφανίζονται ξαφνικά μέσα στην δική του στρατηγική εναντίον μας.

Η πατρίδα μας μόνον υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας και εθνικής ομοψυχίας μεγαλούργησε, ενώ ο διχασμός και η διχόνοια απετέλεσε απαρχή εθνικών καταστροφών.

Μπορεί η διχόνοια να είναι πολλές φορές χαρακτηριστικό μας, αλλά όταν υπάρχουν κρίσιμες στιγμές, πρέπει να παραμεριστεί κάθε ιδεολογικός δογματισμός και υπέρμετρος εγωισμός μπροστά στο εθνικό συμφέρον και να επικρατεί συναίνεση στα εθνικά θέματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail