Μόσχα: Απαράδεκτη η δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού για ένωση με το Κοσσυφοπέδιο

Russian foreign Ministry press service/TASS
Freepen.gr - Η Μόσχα θεωρεί τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα σχετικά με την ένωση της χώρας με το Κοσσυφοπέδιο ως απολύτως απαράδεκτη, δήλωσε σε σχόλιο η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα σχετικά με την ένωση της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου ως απολύτως απαράδεκτη. Η προώθηση των σχεδίων δημιουργίας της "Μεγάλης Αλβανίας" αντιβαίνει κατάφωρα στις διατάξεις του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Είναι ιδιαίτερα περίεργο εδώ ότι η παραβίαση του εγγράφου που είναι θεμελιώδους σημασίας για τη διευθέτηση του Κοσσυφοπεδίου «δηλώνεται ως ο βασικός στόχος στην πολιτική καριέρα του ηγέτη σε μία από τις χώρες της περιοχής των Βαλκανίων», σημείωσε η Ζαχάροβα. "Τέτοιες επιζήμιες περιπτώσεις δεν ταιριάζουν απόλυτα στο πλαίσιο των συνεργατικών προσπαθειών του Βελιγραδίου και των Τιράνων για τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς, που αναλήφθηκαν από αυτούς στο πλαίσιο της περιφερειακής πρωτοβουλίας Open Balkans, της κοινής με τα Σκόπια", είπε.

"Ανυπομονούμε για την κατάλληλη απάντηση των Δυτικών καθοδηγητών του έργου" οικοδόμησης έθνους "του Κοσσυφοπεδίου σε αυτήν την θρασύτατη πρόκληση. Είμαστε πολύ έκπληκτοι που δεν αντιδρούν σε τέτοια υπονομευτικά καλέσματα, ενώ ασκούν κριτική εναντίον του Βελιγραδίου σε σχέση με τον ανθρωπιστικό concept του" Σερβικού κόσμου", έννοια δικαιολογημένη και συνεπής με το διεθνές δίκαιο », σημείωσε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail