Μόνο Ρώσοι εισέρχονται στη θέση του αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού στο Ακκούγιου της Τουρκίας!

Freepen.gr - Ουσιαστικά κανένας Τούρκος μηχανικός που εργάζεται στο ρωσικής κατασκευής πυρηνικό εργοστάσιο Akkuyu στη νότια Τουρκία δεν επιτρέπεται να εισέλθει στον πυρήνα του εργοστασίου, έγραψε ο δημοσιογράφος Can Ataklı στη στήλη του στην καθημερινή εφημερίδα Korkusuz την 1η Οκτωβρίου.

Πριν από τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι στις 29 Σεπτεμβρίου, αξιωματούχοι του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ισχυρίστηκαν ότι Τούρκοι υπάλληλοι είχαν εκπαιδευτεί στη Ρωσία για τη λειτουργία του εργοστασίου.

Ωστόσο, ένας ανώνυμος μηχανικός του εργοστασίου είπε στον δημοσιογράφο Ατακλί πως αυτό ήταν αναληθές. Είπε ότι μόνο Τούρκοι μηχανικοί είχαν εκπαιδευτεί στη Ρωσία, όχι όλοι οι εργαζόμενοι, και ανεξάρτητα από την εκπαίδευσή τους κανένας από αυτούς τους μηχανικούς δεν επιτρέπεται να εισέλθει στον πυρήνα του εργοστασίου.

Ο μηχανικός έδωσε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Ataklı, ανέφερε πως μόνο Τούρκοι μηχανικοί, όχι όλοι οι 10.000 υπάλληλοι, στάλθηκαν στη Ρωσία για εκπαίδευση. Επιπλέον, παρά την εκπαίδευση αυτή, οι περισσότεροι Τούρκοι μηχανικοί δεν εισέρχονται στον πυρήνα του εργοστασίου, όπου βρίσκεται ο αντιδραστήρας - με άλλα λόγια, δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση στο πιο κρίσιμο μέρος του εργοστασίου. Μόνο Ρώσοι μηχανικοί, με λίγες τουρκικές εξαιρέσεις.

«Η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού μηχανικών είναι Ρώσοι», είπε. «Μέχρι 2.000 Ρώσοι μηχανικοί θα εργαστούν στο κεντρικό τμήμα του σταθμού παραγωγής ενέργειας και δε θα μπορούμε να πάμε εκεί».

Ο μηχανικός του εργοστασίου τόνισε περαιτέρω ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με το σύνθημα του AKP του «Yerli, Milli» - που σημαίνει «τοπικό, εθνικό» - το οποίο ενθαρρύνει την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών στην εγχώρια αγορά. Με την εγκατάσταση στο Akkuyu, το πιο κρίσιμο μέρος του εργοστασίου θα διευθύνεται από ξένους υπηκόους και όχι Τούρκους πολίτες.

«Όταν ανοίξει ο σταθμός παραγωγής ενέργειας, θα υπάρχουν μόνο Ρώσοι στο πιο κρίσιμο μέρος του εργοστασίου, με έναν ή δύο συμπατριώτες μας», είπε ο μηχανικός. «Αυτό σημαίνει πως οι Ρώσοι θα έχουν τον πλήρη έλεγχο του εργοστασίου. Μιλούν πάντα για «τοπικό και εθνικό», αλλά αυτός ο σταθμός παραγωγής ενέργειας δεν θα είναι ποτέ τοπικός ή εθνικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail