Η Τουρκία άρχισε να απειλεί τη Ρωσία για επιθέσεις εναντίον Τούρκων στρατιωτών στη Συρία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Τετάρτη ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία φέρουν την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να πραγματοποιήσει διασυνοριακή επιχείρηση στη γειτονική χώρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι δύο Τούρκοι αστυνομικοί ειδικών επιχειρήσεων σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε ρουκέτα που εκτόξευσαν οι Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι μαχητές των YPG στοχοποίησαν ένα τεθωρακισμένο όχημα που μετέφερε αστυνομικούς κοντά στην κατεχόμενη συριακή πόλη Αζάζ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου είπε ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους για να διασφαλίσουν ότι οι YPG θα αποσυρθούν από τα σύνορα με τη Συρία.

«Στις τελευταίες επιθέσεις… τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ έχουν ευθύνη αφού δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους», είπε ο Τσαβούσογλου. «Δεδομένου πως δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την ασφάλειά μας», είπε, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail