Ελληνογαλλική συμφωνία: Όταν πας σε ψησταριά και παραγγέλνεις μια κολοκυθάκια τηγανητά

Η περίφημη ελληνογαλλική συμφωνία αμυντικής συνδρομής περιλαμβάνει μόνο επικράτεια, όχι ΑΟΖ, ξεκαθάρισε το γαλλικό υπουργείο Αμυνας. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, ποια ΑΟΖ; Εκείνη του Ιονίου που δεν κινδυνεύει από κανέναν; Τη μερική μιας γραμμούλας με την Αίγυπτο όπου δώσαμε τα πάντα; Ή την ανύπαρκτη νότια της Κρήτης, νότια του Καστελορίζου από Ρόδο προς Κύπρο και του Αιγαίου;

Του Στρατή Μαζίδη

Προφανώς οι Γάλλοι θα μας συνδράμουν αν δεχθούμε επίθεση από τους Αλβανούς, τους Σκοπιανούς, τους Βούλγαρους ή τους Τούρκους αν δοκιμάσουν να μπουν στον Εβρο ή να πατήσουν σε ελληνικό νησί. Όσον αφορά τους πρώτους θα ήταν χρήσιμη συμφωνία αν βρισκόμασταν 100 πίσω. Σχετικά με την Τουρκία μάλλον μας έχουν δώσει δείγματα πως θα κινηθούν.

Υποτίθεται ότι συμφωνήσαμε να πάρουμε τις Μπελάρα αλλά και τα Ραφάλ (με τη σημαντική αυτονομία) ακριβώς για να υπερασπιστούμε τη θάλασσα, κι όχι αυτή που είναι έξω από το Λαύριο. Ομοίως ο κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι μια αμυντική συμφωνία με μια πυρηνική δύναμη η οποία τα τελευταία χρόνια προχωρά σε προβολή ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο, θα περιελάμβανε κι αυτή.

Είναι σα να πηγαίνεις σε ψησταριά αλλά αντί για μπριζόλα, παϊδάκια, κοκορέτσι, κοντοσούβλι κτλ, εσύ παραγγέλνεις μια σαλάτα και κολοκυθάκια τηγανητά.

Ωστόσο ο ναύαρχος Φενέκος πρόσφατα σε άρθρο του ξεκαθάρισε ότι «ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ (αλήθεια οι στρατιωτικοί τους σύμβουλοι δεν το γνώριζαν;) .

Και ότι εάν οι Τούρκοι έκαναν ένοπλη επίθεση δεν θα την έκαναν στην υφαλοκρηπίδα είτε στην ΑΟΖ (δηλαδή πως θα έκαναν ένοπλη επίθεση εκεί; Θα έριχναν βόμβες και θα πυροβολούσαν στη θάλασσα;)

Στα πλοία μας θα κάνουν επίθεση και θα τα απειλήσουν, που ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ και συνεπώς οι Γάλλοι θα έπρεπε να μας συνδράμουν με βάση τις προβλέψεις της συμφωνίας (έστω και μετά από διαβούλευση όπως προβλέπει)
».

Βρε μπας και παραγγείλαμε μπριζόλα αλλά δεν το γνωρίζουμε ούτε εμείς, ούτε ο ψήστης;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail