Το Ιράν παρουσίασε ραντάρ μεγάλης εμβέλειας ανίχνευσης στόχων stealth

Freepen.gr - Την 1η Σεπτεμβρίου, η Ιρανική Αεροπορική Άμυνα (IRIADF) παρουσίασε ένα υπερσύγχρονο σύστημα 3D ραντάρ καθώς μαζί με σύστημα χειρισμού και ελέγχου.

Τα δύο νέα συστήματα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας τελετής που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της επετείου της ίδρυσης της IRIADF.

Το τρισδιάστατο ραντάρ, που ονομάστηκε "Alborz" από τη βόρεια οροσειρά του Ιράν, έχει μέγιστη εμβέλεια ανίχνευσης έως και 450 χιλιόμετρα.

Το ραντάρ σταδιακής συστοιχίας σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάστηκε για την ανίχνευση και την παρακολούθηση μεγάλων αποστάσεων stealth αερομεταφερόμενων στόχων που πετούν σε χαμηλά υψόμετρα. Το νέο ραντάρ μπορεί να εντοπίσει έως και 300 στόχους ταυτόχρονα.


Η IRIADF παρουσίασε επίσης το σύστημα εντολών και ελέγχου "Borhan", το οποίο σχεδιάστηκε για να λαμβάνει πληροφορίες από διάφορες πηγές. Το σύστημα αναλύει τις πληροφορίες πριν τις διαβιβάσει στους ανώτερους αξιωματούχους του στρατού, οι οποίοι μπορούν στη συνέχεια να πάρουν τις αποφάσεις τους με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το σύστημα μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες από ραντάρ και ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες και να βοηθά στην ανάληψη δράσης κατά αεροπορικών στόχων σε κοντινή απόσταση και χαμηλές στάσεις.

* πληροφορίες https://southfront.org/iran-unveils-long-range-3d-radar-designed-to-detect-stealthy-airborne-targets-video/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail