Τα χρειάστηκαν οι Τούρκοι: Ρωσικά αεροπορικά πλήγματα κοντά σε θέσεις τους στο Ιντλίμπ

Vadim Grishankin / Sputnik
Freepen.gr - Στις 5 Σεπτεμβρίου, ένα νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στόχευσε θέσεις τρομοκρατών στη βορειοδυτική Συριακή περιοχή του Ιντλίμπ.

Οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τις ακόλουθες περιοχές:

- Την πόλη al-Bara στη νότια ύπαιθρο του Idlib.
- Τις πόλεις Kafryadin και Sheikh Sndian στη δυτική ύπαιθρο του Idlib.
- Την πόλη Kabani στη βόρεια ύπαιθρο των Lattakia.

Μία από τις αεροπορικές επιδρομές έπληξε έναν στόχο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού στα περίχωρα της al-Bara.

Πηγές που συνδέονται με την Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ήταν μια απάντηση σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι ειδικές δυνάμεις και οι ελεύθεροι σκοπευτές της HTS σκότωσαν τρεις στρατιώτες της 25ης Μεραρχίας Ειδικών Δυνάμεων του Συριακού Αραβικού Στρατού και έναν Ρώσο στρατιώτη που επιχείρησε να διεισδύσει στην πρώτη γραμμή κοντά στην πόλη Ma’arat Muakhas στη νότια ύπαιθρο του Ιντλίμπ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το southfront.org, αυτοί οι ισχυρισμοί φαίνεται να είναι τίποτα περισσότερο από προπαγάνδα καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν από καμία αξιόπιστη πηγή ειδήσεων στο ευρύτερο Ιντλίμπ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail