Συριακή στρατιωτική πηγή: Μια νέα επιχείρηση στο Ιντλίμπ μπορεί να ξεκινήσει από λεπτό σε λεπτό

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι σύμμαχοί του ενδέχεται να ξεκινήσουν μια χερσαία επιχείρηση στη βορειοδυτική περιοχή του Μεγάλου Ιντλίμπ «ανά πάσα στιγμή», δήλωσε πηγή του Συριακού στρατού στο Sputnik στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η πηγή είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι η Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), η οποία είναι συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα, που υποστηρίζονται από την Τουρκία κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Τα μέτωπα της νότιας επαρχίας του Ιντλίμπ και της βόρειας υπαίθρου της Χάμα έγιναν μάρτυρες μιας εξαιρετικής κλιμάκωσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες», είπε η πηγή. «Οι ένοπλες ομάδες βομβάρδισαν πόλεις και χωριά που βρίσκονται κοντά στην πρώτη γραμμή, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθήθηκαν μεγάλες ενισχύσεις σε άνδρες, όπλα και υλικοτεχνικά είδη, τα οποία στάλθηκαν από αυτές τις ομάδες στους άξονες Jabal al-Zawiya στη νότια ύπαιθρο του Idlib και την πεδιάδα al-Ghab στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Χάμα».

Σύμφωνα με την πηγή, οι πρόσφατες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Μεγάλο Ιντλίμπ ήταν απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις. Η πηγή υποστήριξε ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη κατέστρεψαν περισσότερες από 60 θέσεις της HTS και σκότωσαν περισσότερους από 150 μαχητές τις τελευταίες ημέρες.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των αναφορών του Sputnik, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ένα νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων στο Μεγάλο Ιντλίμπ.

Οι αεροπορικές επιδρομές στοχοποίησαν αρκετές θέσεις κοντά στις πόλεις Νταράτ Ιζά και Σέιχ Σαλμάν στη δυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου και την πόλη Κανσάφρα στη νότια ύπαιθρο του Ιντλίμπ.

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο Μεγάλο Ιντλίμπ, η οποία μεσολάβησε από τη Ρωσία και την Τουρκία στις 5 Μαρτίου 2020, ίσα που διατηρείται.

Μια νέα χερσαία επιχείρηση στο Μεγάλο Ιντλίμπ από τον SAA και τους συμμάχους της μπορεί να οδηγήσει σε μια επικίνδυνη αντιπαράθεση με τον τουρκικό στρατό που διατηρεί περισσότερα από 60 σημεία, βάσεις και στρατόπεδα σε όλη την περιοχή. 

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail