Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη

Freepen.gr - Η Τουρκία θα αγοράσει πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη τους επόμενους μήνες και θα τα διατηρήσει έτσι ώστε να είμαι «άμεσα διαθέσιμα» σε περίπτωση μελλοντικών πυρκαγιών, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας και Δασών, Μπεκίρ Πακτεμιρλί στο CNN Türk αργά την Τετάρτη.

«Μπορούμε να νοικιάσουμε τα ελικόπτερα ανά πάσα στιγμή. Είναι επίσης λογικό να τα νοικιάσουμε. Χρησιμοποιούμε τα πυροσβεστικά οχήματα τρεις μήνες το χρόνο. Η διατήρησή τους τον υπόλοιπο καιρό κοστίζει πολύ», δήλωσε ο Πακτεμιρλί, σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News. «Αλλά θα τα διατηρήσουμε άμεσα διαθέσιμα».

Η Τουρκία ήταν στη διαδικασία αγοράς των αεροπλάνων τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, όταν 270 πυρκαγιές σκότωσαν οκτώ άτομα τον περασμένο μήνα, η Τουρκία δεν είχε κανένα επιχειρησιακό πυροσβεστικό αεροσκάφος, προκαλώντας δημόσια κριτική. Οι πυρκαγιές «επιτάχυναν τη διαδικασία» αγοράς του νέου αεροσκάφους, είπε ο υπουργός.

Η Ρωσία και το Ιράν έστειλαν πυροσβεστικά αεροσκάφη για να βοηθήσουν την Τουρκία να καταπολεμήσει τις φλόγες, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν δύο ελικόπτερα Chinook.

Η Τουρκική Αεροναυτική Ένωση (THK) είχε τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης στον κατάλογό της, αλλά ήταν παλιά και μη λειτουργικά.

"Δεν έχουμε πρόβλημα με την THK", δήλωσε ο Πακτεμιρλί. «Αν οι υπάλληλοι του ιδρύματος είχαν στη διάθεσή τους χρήσιμα αεροπλάνα, θα μας είχαν στείλει. Ωστόσο, αυτά τα αεροπλάνα δεν ήταν ενεργά. Είναι σαν να φτιάχνεις νόμιμα ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδα».

Η διατήρηση των υφιστάμενων αεροσκαφών της THK θα κοστίσει μεταξύ 3,2 και 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων που είναι «σχεδόν η τιμή ενός νέου αεροπλάνου», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail