Μούφα ανασχηματισμός ενός πρωθυπουργού υπό κατάρρευση

Συμφώνησαν σε συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Ο Θάνος Πλεύρης “αδειάζει” τον Κυριάκο Μητσοτάκη



Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Σας τα έλεγα, δεν σας τα έλεγα; Ότι δηλαδή το πολιτικό διεφθαρμένο Σύστημα στην Ελλάδα σκεπτόταν να κάνει ερήμην του ελληνικού λαού συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ;

Που τελευταία έπαιζαν δυο σενάρια.

Το πρώτο να οδηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την χώρα σε εκλογές, προκειμένου να καταγραφεί η πρωτιά της ΝΔ, όπως εκείνος πίστευε και όπως το επιτελικό του κράτος (Γεραπετρίτης, Δημητριάδης) του έλεγαν, για να έχει τον πρώτο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τραπέζι των συζητήσεων με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με τον ίδιο Πρωθυπουργό.

Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση θα έκαιγε και την απλή αναλογική που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα πήγαινε ποτέ σε επαναληπτικές εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ (και το μπόνους των 50 εδρών), γιατί πολύ απλά, με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση η ΝΔ να καταγράψει ποσοστό αυτοδύναμης κυβέρνησης, όπως έγινε τον Ιούλιο του ΄19.

Από την άλλη μεριά, εκλογές δεν ήθελε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί στην Κουμουνδούρου γνώριζαν πως θα ήταν δεύτερο κόμμα και με διαφορά!

Το δεύτερο σενάριο που τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, αλλά με την συμμετοχή 3-4 πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε κορυφαία Υπουργεία!

Υπήρχε και ένα ακόμη σενάριο (και το οποίο είχα αναδείξει σε άρθρα μου), να προχωρήσουν σε συγκυβέρνηση με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, όπως επί παραδείγματι τον Μαργαρίτη Σχοινά, σημερινό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στη Γερμανία και τις διεθνείς αγορές!

Όταν τα έγραφα αυτά, από μερικούς εισέπραττα ειρωνικά σχόλια και ορισμένοι μπορεί να χαχάνιζαν πρόστυχα.

Μήπως όμως τώρα όλοι αυτοί αντελήφθησαν, πώς το σχέδιο ενεργοποίησης του κολοβού ανασχηματισμού της κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό, είχε ως μόνο σκοπό τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στα τεράστια αδιέξοδα που έχει περιέλθει το πολιτικό διεφθαρμένο Σύστημα στην χώρα μας;


Ερήμην του λαού προχωρούσαν σε συγκυβέρνηση που την ονόμασαν συναίνεση…

Προχθές λοιπόν ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον πολυθρυλούμενο ανασχηματισμό, που οι αφεντάδες των Συστημικών ΜΜΕ περίμεναν ότι θα είναι δομικός!

Ωστόσο ο Πρωθυπουργός για ακόμη μια φορά δείλιασε, αλλά ταυτόχρονα φάνηκε και αναξιόπιστος και πονηρούλης!

Ανακοινώνοντας από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε θέση Υπουργού τον Ευάγγελο Αποστολάκη, αθετώντας – όπως λέγουν οι πηγές μου – την υπόγεια συμφωνία που είχε κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα! Και βεβαίως με την ουρά του πολιτικού Συστήματος, το ΚΙΝΑΛ!

Έκανε δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόγειες συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα για συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε υπουργικές θέσεις, την ίδια ώρα πού στη Βουλή τάχατες κονταροχτυπιόνταν για τα μάτια του κόσμου, με θέμα την βιβλική καταστροφή της Πατρίδας μας από τις τελευταίες πυρκαγιές;

Αυτή η αθέτηση βέβαια, της συμφωνίας από την πλευρά του Πρωθυπουργού, προκάλεσε ένα πολιτικό μπάχαλο. Με κορυφαία την αποκάλυψη της επιθυμίας Μητσοτάκη – Τσίπρα και Φώφης για συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Την οποία την ονόμασαν “συναίνεση”!

Αυτό το υπόγειο παιχνίδι συγκυβέρνησης της χώρας, την αποκάλυψε ξεδιάντροπα με μακροσκελή δήλωσή του και ο νέος Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργού και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να μαζεύει τα απόνερα του δημιουργήθηκαν από την άρνηση Αποστολάκη! Είπε λοιπόν ο κ. Οικονόμου:

«Ο Πρωθυπουργός κάνοντας πράξη τη βούλησή του για συναίνεση στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την ίδρυση υπουργείου με αυτό, ακριβώς, το αντικείμενο. Και επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής ένα πρόσωπο με επιχειρησιακή εμπειρία, αλλά και διακομματική αποδοχή: Τον υπουργό Άμυνας της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη.

Τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες, προηγήθηκαν διερευνητικές συζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων συμφωνήθηκε και η φύση του νέου χαρτοφυλακίου. Μόλις χθες, άλλωστε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά την τοποθέτησή του. Γι’ αυτό και, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε για το θέμα με τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Τσίπρα. Ενώ ανάλογη ενημέρωση υπήρξε και προς την κυρία Γεννηματά.

Μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας ήλθε σε επαφή με τον κ. Αποστολάκη για τα πρακτικά ζητήματα της ορκωμοσίας. Και έλαβε την απάντηση ότι ο νέος υπουργός θα παραστεί σε αυτήν συνοδευόμενος πιθανώς από τη σύζυγό του. Ακολούθησε, όμως, μία κατάπτυστη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία χαρακτήριζε “αποστάτη” τον κ. Αποστολάκη, κάνοντας λόγο για “εξαγορά” του. Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό, δηλώνοντάς του ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τη θέση του υπουργού.

Είναι πραγματικά αξιοθρήνητο το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποίησε με τόσο χυδαίο τρόπο ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να συμβολίσει την εθνική συνεννόηση. Τορπίλισε έτσι και μία μεγάλη πρωτοβουλία συναίνεσης σε ένα τομέα πολιτικής χωρίς κομματικό χρώμα, αφού έχει ως πρώτο μέλημα την προστασία της υπέρτατης αξίας, της ανθρώπινης ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μόνο τον διχασμό. Και το απέδειξε υπεράνω πάσης αμφιβολίας και πάλι σήμερα.

Αλλά και ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του.

Κατόπιν αυτών, οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός διατηρεί το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων. Τον δε επιχειρησιακό συντονισμό έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.»!

Πραγματικά τι δεν καταλάβατε; Όλα μας τα αποκάλυψε ο κ. Οικονόμου!


Χυδαίος ο Άδωνις Γεωργιάδης για άλλη μια φορά…

Αλλά στα απόνερα των υπόγειων συζητήσεων και τα όσα αποκαλύφθηκαν για τον Ευάγγελο Αποστολάκη, προσθέστε και τα όσα είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την τεραστίων διαστάσεων επικοινωνιακή ήττα της ΝΔ, σε τηλεοπτικό σταθμό! Όπου μας αποκάλυψε πως:

«Ευτυχώς δεν ζήσαμε πόλεμο μαζί του, γιατί στην πρώτη στρακαστρούκα θα έβαζε τα κλάματα»!

Όπως επίσης ισχυρίστηκε ο κ Γεωργιάδης πως:

«Στην πρώτη πυρκαγιά θα θρηνούσαμε θύματα»!

Αυτές οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη θα γίνονταν, αν ο κ. Αποστολάκης είχε αποδεχτεί την θέση του Υπουργού;

Αλλά τέτοιο πολιτικό απολίθωμα, σύμφωνα με τις χυδαίες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, επέλεξε ο Πρωθυπουργός για ένα τόσο νευραλγικό υπουργείο;

Ή μήπως παίζεται κάτι βαθύτερο και ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει αντιπολίτευση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; Λέτε;


Διορίζει Υπουργούς το επιχειρηματικό Κεφάλαιο και ελέγχει Πρωθυπουργούς;

Αλλά η πολιτική χαβούζα της συναίνεσης, περιέπλεξε και τον ρόλο των ΜΜΕ στην χώρα μας. Των ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων, μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοεφοπλιστών, μεγαλοκαναλαρχών!

Αφού διαβάζουμε πως παίχτηκε πόλεμος συμφερόντων μεταξύ Βαρδινογιάννη, Λάτση και Μαρινάκη!

Που όλοι οι παραπάνω τελικά είναι σφόδρα ενοχλημένοι με τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αυτός ο κολοβός κυβερνητικός ανασχηματισμός λοιπόν, που τα εξωθεσμικά κέντρα Εξουσίας άλλα περίμεναν, αποκάλυψε την σφοδρή αντίδρασή τους!

Όταν από συγκεκριμένο μιντιακό όργανο του συγκροτήματος Μαρινάκη εμφανίστηκε καταχώρηση που απευθυνόταν στον Πρωθυπουργό και του έλεγε, ότι:

«Αυτά παθαίνουν οι ηγέτες που σκέπτονται μόνο την εικόνα»!

Όταν αποκαλύφθηκε ότι η πλευρά Λάτση επιθυμούσε την παραμονή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο του Πολίτη, ενώ η πλευρά Βαρδινογιάννη επιζητούσε την επαναϋπουργοποίηση του Τάκη Θεοδωρικάκου!

Δηλαδή αν ισχύουν τα παραπάνω που είδαν το φως της δημοσιότητας, μιλάμε για έναν εξουσιασμένο Πρωθυπουργό από μεγάλους επιχειρηματίες; Συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα;

Αλλά αν μπορούν οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα να διορίζουν Υπουργούς, αυτοί οι Υπουργοί δεν θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, που ενδεχομένως να είναι κατά της εργατικής τάξης;


Ο μεταλλαγμένος Θάνος Πλεύρης “πυροβόλησε” το ΕΣΥ…

Αλλά αυτός ο θλιβερός ανασχηματισμός αποκάλυψε και άλλες περίεργες πτυχές!

Λένε πως ο πρώην Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υποβαθμίστηκε στο Υπουργείο Τουρισμού γιατί δεν αποδέχτηκε να υπογράψει τις αναστολές εργασίας του υγειονομικού προσωπικού που αρνείται να εμβολιαστεί! Που δεν δέχτηκε τον φασισμό περί της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού!

Μήπως λοιπόν γι΄ αυτό επιλέχτηκε αυτό το χρονικό σημείο ανακοίνωσης του κυβερνητικού ανασχηματισμού, προκειμένου να προλάβουν την 1η Σεπτεμβρίου 2021;

Και βέβαια επιλέχτηκε για την θέση του Υπουργού Υγείας ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης, ο οποίος χρόνια επιζητούσε θέση Υπουργού και βεβαίως για να πετύχει τον στόχο του, θα πουλούσε “και την μάνα και τον πατέρα του” όπως λέγει κι ο λαός μας!

Έτσι προχωράει κανονικά το πρόγραμμα της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στις υγειονομικές υπηρεσίες και στα νοσοκομεία!

Αξίζει όμως να δούμε τι ακριβώς έλεγε πριν μια δεκαετία (2010) ως Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης σε κοινοβουλευτικό έλεγχο για τα εμβόλια της γρίπης:

«Μου δόθηκε η εντύπωση από την επιστημονική κοινότητα και από τους υπεύθυνους που υπήρχαν ενός απόλυτα πατερναλιστικού τύπου της ιατρικής. Έβλεπα επιστήμονες και αναφέρομαι στους επιστήμονες που ήταν οι κατ΄ εξοχήν υπεύθυνοι για να πείσουν τον κόσμο για τον εμβολιασμό, να προσπαθούν να τον πείσουν με ένα φοβικό συναίσθημα. Όταν έχουμε ένα καινούργιο σκεύασμα, μη δοκιμασμένο, ουσιαστικά στα όρια των πειραματικών ελέγχων, αφού δεν είχαν γίνει όλες οι κλινικές φάσεις, αποφάσισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να τεθεί στην κυκλοφορία πιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως υπήρχαν κάποιες προϋποθέσεις. Ε ακούγαμε, να βγαίνουν επιστήμονες και να λένε, είναι εγκληματική αμέλεια αν δεν πάτε να κάνετε το εμβόλιο, χωρίς να μπορούν να απαντήσουν, ποια θα ήταν αυτή η αναγκαιότητα. Γιατί μπορεί στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε παρόμοια περίπτωση. Η επιστημονική κοινότητα να μην μπαίνει σε μια λογική πανικού τον κόσμο, ότι αν δεν πας να κάνεις το εμβόλιο, θα πεθάνεις, αφού δεν είμαστε στην Ιπποκράτεια λογική που ο γιατρός μπορεί να κάνει ότι θέλει για το καλό του ασθενούς. Είμαστε στην φιλελεύθερη αντίληψη, ότι ο ασθενής αποφασίζει, τι θέλει να κάνει και δεν θα πιέζεται…»!

Πάντως θα πρέπει να γνωρίζουν, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο νέος Υπουργός Υγείας, πως ότι κακό συμβεί σε νοσηλευόμενους από την αποδιοργάνωση των νοσοκομείων, η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά εκείνους!


Άδειασαν τον Στεφανή για να τον αντικαταστήσουν με τον “ναι σε όλα” Χαρδαλιά…

Όμως άλλη μια περίπτωση, που έχει μεγάλο παρασκήνιο είναι κι εκείνη του αδειάσματος του Αλκιβιάδη Στεφανή από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης! Αφού ακούγεται ότι δεν ήθελε να υπογράψει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο στράτευμα!

Έτσι οδηγήθηκε στην πόρτα της κυβερνητικής εξόδου και ποιος άραγε θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει;

Μα ο πλέον υπάκουος και έμπιστος στον Πρωθυπουργό! Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, επειδή “αρίστευσε” των προηγούμενων καθηκόντων του στην διαχείριση του Covid-19 και των πυρκαγιών!

Έτσι οι μη ελεγχόμενοι απόλυτα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και Α΄ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, θα έχουν δίπλα τους το πρωθυπουργικό φερέφωνο!


Επίλογος…

Πάντως με τούτα και με τα άλλα, αποδείχτηκε πως το πολιτικό Σύστημα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, οριστικά χρεοκόπησε…

Ο δε σημερινός Πρωθυπουργός μετράει ημέρες, αφού είναι ανίκανος να κάνει και να διαχειριστεί έναν ολιγομελή ανασχηματισμό…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail