Ανασχηματισμός: Δοκιμάσατε ποτέ να αλλάξετε θέση-στάση σε παραγινωμένα φρούτα;

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Στο ποδόσφαιρο ένας προπονητής κάνει αλλαγές είτε όταν το σκορ είναι εις βάρος της ομάδας του, που σημαίνει ότι αυτή δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, είτε επειδή θέλει να διαφυλάξει το αποτέλεσμα. Στην πολιτική συνήθως επικρατεί το πρώτο σενάριο. Τουλάχιστον στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες ποτέ δεν υπήρξε κυβέρνηση που επειδή τα πήγαινε εξαιρετικά, ήθελε να τονώσει τη δύναμή της.

Του Στρατή Μαζίδη

Όταν λοιπόν εμφανίζονται οι ρωγμές και τα πρώτα σημάδια, έρχεται το λίφτινγκ προς αγορά λίγου χρόνου. Στη σημερινή περίπτωση, ούτε αυτό δεν εξασφαλίστηκε. Και δεν ευθύνεται για το τι έγινε, ή δεν έγινε, η ιστορία με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, αλλά όλα όσα συμβαίνουν εδώ και περίπου είκοσι μήνες.

Δηλαδή ο Αποστολάκης θα δρούσε ως καταπραϋντικό όσων πχ μπαίνουν σε αναστολή ή εκείνων που καταστράφηκαν επειδή η κυβέρνηση έκλεισε τα πάντα αντί να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας;

Είναι μια διαχρονική κυριολεκτική εφαρμογή της φράσης "ο πνιγμένος, από τα μαλλιά του πιάνεται". Έτσι κάνουν οι κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί, οι οποίοι συνήθως όλο και καθυστερούν τον εξαγγελθέντα ανασχηματισμό γιατί άλλοι αντιδρούν, έτεροι γκρινιάζουν κ.ο.κ.

Όταν κάτι έχει αποτύχει, το να το ανασχηματίσεις διατηρώντας τα προβληματικά του στοιχεία στις θέσεις τους, ή μετακινώντας τα χωρίς καμία διασφάλιση πως εκεί που τα στέλνεις θα επιτύχουν και θα εγγράψουν μια ακόμη ανεπιτυχή προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα.

Είναι όπως τα παραγινωμένα φρούτα που πρέπει να αποφασίσεις τι θα τα κάνεις. Ή θα τα κάνεις χυμό, ή αν βρίσκονται σε ακόμη πιο προχωρημένο στάδιο, δυστυχώς θα πρέπει να τα απορρίψεις. Το να τα γυρίσεις από την άλλη πλευρά ή να τα αλλάξεις θέση με κάποια άλλα, δε θα προσφέρει απολύτως τίποτε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail