Περίεργος θάνατος πιθανού διαδόχου του Πούτιν

Freepen.gr - Ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης, του οποίου το όνομα φιγουράριζε σε μια σύντομη λίστα πιθανών διαδόχων του Βλαντιμίρ Πούτιν, πέθανε κάτω από περίεργες συνθήκες. Στις 8 Σεπτεμβρίου, ο Yevgeny Zinichev, 55 ετών, πέθανε καθώς έσωσε ένα άτομο κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση θανάτου εν ενεργεία υπουργού της ρωσικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρέχονται από το τμήμα, ο Zinichev έλεγχε την κατασκευή ενός νέου πυροσβεστικού σταθμού στην πόλη Norilsk στο βόρειο Krasnoyarsk Kray. Ήρθε στο χωριό Dudinka, όπου πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις με στόχο την προστασία της ρωσικής αρκτικής ζώνης από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Συνοδευόταν από τον κυβερνήτη του Κρασνογιάρσκ, Κράι Αλεξάντερ Ους.

Οι αναφορές για τον θάνατο του Zinichev συνοδεύτηκαν από μια σειρά ανεπίσημων εκδοχών του περιστατικού, συμπεριλαμβανομένων και συνωμοτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πέντε το πρωί, ένα ελικόπτερο με τον υπουργό στο αεροπλάνο απογειώθηκε από το Νόριλσκ. Το ατύχημα συνέβη περίπου στις επτά.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ο Zinichev πέθανε κατά τη διάρκεια γυρίσματος ταινίας. Τα πλάνα της άσκησης επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης. Ο Zinichev φέρεται να προσπάθησε να κρατήσει ένα μέλος του κινηματογραφικού συνεργείου που γλίστρησε στην άκρη ενός γκρεμού στον καταρράκτη Kitabo-Oron. Και οι δύο πέθαναν.

Η αρχισυντάκτρια του RT Margarita Simonyan έγραψε στο κανάλι της στο Telegram, ότι το δεύτερο θύμα είναι ο εικονολήπτης, ο οποίος έπεσε στο νερό. Ο Zinichev προσπάθησε να τον σώσει, αλλά έπεσε πάνω σε έναν βράχο.

Η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου επιβεβαίωσε αργότερα πως ο Zinichev προσπάθησε να σώσει τον διάσημο Ρώσο σκηνοθέτη Alexander Melnikov.

Ο Zinichev ήταν γνωστός ως ακέραιος άνθρωπος με άψογη φήμη.

Γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1966 στο Λένινγκραντ. Από το 1987 έως το 1991, ήταν στην υπηρεσία της KGB της ΕΣΣΔ. Εργάστηκε επίσης στο Κεντρικό Γραφείο του FSB της Ρωσίας, όπου έγινε επικεφαλής του περιφερειακού τμήματος. Από το 2006 έως το 2015 εργάστηκε στην προσωπική ασφάλεια του Προέδρου και Πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όντας στρατηγός του στρατού, ήταν κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πούτιν, ο θάνατός του αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για τον πρόεδρο, καθώς συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια.

Ο τραγικός θάνατος ενός υψηλόβαθμου Ρώσου πολιτικού δεν είναι συνηθισμένος και προκαλεί υποψίες, όπως συνέβη σε μια εποχή που συζητείται ενεργά το θέμα του διαδόχου του Πούτιν, την παραμονή των εκλογών της Κρατικής Δούμας και όταν η αντιπαράθεση μέσα στις ρωσικές ελίτ μεταξύ των λεγόμενων «σιλοβίκι» και των φιλελεύθερων έχει κλιμακωθεί κριτικά.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail