Σε Ρουμανία και Μολδαβία σήμερα ο Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, μεταβαίνει σήμερα στην Ρουμανία και στην Μολδαβία. 

Στο Βουκουρέστι ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Ρουμάνο ομόλογό του Bogdan Aurescu.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην ολομέλεια της «Ετήσιας Πρεσβευτικής Συνάντησης του Ρουμανικού Υπουργείου Εξωτερικών», και θα είναι ομιλητής σε πάνελ με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις Ασφαλείας», μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό του και την Γ.Γ. ΟΑΣΕ Helga Schmid.

Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας των Κοινοβουλίων του Νότου της Ε.Ε. με θέμα «Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβύη».

Κατόπιν ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ρουμανικού Διμερούς Επιμελητηρίου, με Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κωνστάντζα, καθώς και με τον Βουλευτή της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, Dragos Zisopol (Ζησόπουλο).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρουμανία ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Klaus Werner Iohannis. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στην Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Μολδαβία όπου και θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης, Nicu Popescu, ενώ θα ακολουθήσουν και διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Με το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Εξωτερικών η υπογραφή «Διμερούς συμφωνίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Αναμένεται να γίνουν δηλώσεις στον Τύπο γύρω 17:45-18:05 Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Μολδαβίας Natalia Gavriliță.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη Μολδαβία αφού γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu. Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των διμερών δεσμών και στην ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Μολδαβίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail